En Sıcak Konular

Belediye Ergenekon'u kapattı!

21 Temmuz 2008 16:35 tsi
Bilecik'teki Ergenekon Kıraathanesi belediye ekiplerince mühürlendi.

Bilecik’teki Ergenekon Kıraathanesi adlı işyeri, henüz müşteri kabul etmeden, belediye ekipleri tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi. İşyerine henüz müşteri kabul etmediğini sadece tabela astığını söyleyen sahibi Okan Özçelik, “Kıraathanemi henüz açmamıştım, sadece tabela asmıştım. Ergenekon adından dolayı mühürlendi” dedi.

Kentin Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Ergenekon Kıraathanesi dün saat 11.00 sıralarında Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından ruhsatsız olduğu için kapısına mühür vuruldu. Belediye yetkilileri işyerinin ruhsatsız olması nedeniyle mühürlendiğini, ruhsatın alınması halinde mühürü kaldıracaklarını söyledi.

Çevredeki esnaf ise Okan Özçelik’in 2 hafta önce kiraladığı işyerine Ergenekon Kıraathanesi tabelasını astığını, ancak kıraathanenin açılması için hiçbir girişimde bulunmadığını ileri sürdü.

İŞYERİ SAHİBİ NE DİYOR?
İşyeri sahibi 33 yaşındaki Okan Özçelik işyerine sadece tabela koyduğunu, içeriye müşteri almadığını, ruhsatının ve vergi levhasının bulunmadığını söyledi. Okan Özçelik, “Açacağım kıraathaneye Ergenekon ismini verdiğim için işyerimi kapattılar. Oysa kıraathanemin içerisinde ne masa, ne de sandalye vardı. İşyerimi açılışa hazır hale getirmediğim için belediyeye ruhsat için başvuruda bulunmamıştım. Ayrıca vergi levham da yok. Açılmayan bir yeri belediye nasıl kapatır, buna anlam veremedim. Belediye görevlileri hafta sonu olmasına rağmen gelip burayı mühürlediler. İşyerime Ergenekon adı verdiğim gazetelerde yayınlanınca böyle yaptılar” dedi.

Okan Özçelik, kendisinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınanlarla bir ilgisinin bulunmadığını, sadece emekli tuğgeneral Veli Küçük’ün yanında askerlik yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Yapılan operasyona Ergenekon adının verilmesine ve tutuklanan emekli generallerin terörist gibi gösterilmesine tepki olarak, işyerime bu ismi verdim. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün ve diğer paşalarımızın terörist olarak gösterilmesine çok üzüldüm. Ergenekon operasyonuyla hiçbir bağlantım yok ama Veli Küçük paşa ben 1995 yılında Güneydoğu’da askerken komutanımızdı. Kuzey Irak’a yönelik yapılan bir operasyonda yaralanmıştım. Hastanede ilk geçmiş olsun ziyaretime Veli Küçük paşa gelmişti. Ona saygı duyuyorum. Kendisinin yanlış bir şeyler yaptığına inanmıyorum. Ergenekon bir Türk destanıdır. Bu ismin terör örgütü olarak anılmasına üzülüyorum.”

8 sütun



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs