En Sıcak Konular

Dudak uçuklatan rüşvet çarkı!

21 Temmuz 2008 16:04 tsi
Vergi Dairesi müdürünün kurduğu rüşvet çarkı, baş döndürdü! Müdürün rüşvet görüşmeleri ise dinlemeye takıldı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesindeki Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne yapılan rüşvet operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Operasyon kapsamında tutuklanan 7 kişinin arasında yer alan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel'i dinlenen telefon kayıtları başını yaktı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 28 Nisan günü başlatılan ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü 'Veren 06' adlı operasyon kapsamında ilk olarak 18 kişi gözaltına alınmıştı. İfadeleri alınan 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel, Mali Müşavir Nuri Küpelioğlu, manavlık yapan İsa Bölükbaşı ve Mali Müşavir Ayhan T. 'Rüşvet, İrtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak' suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konmuştu. 18 Temmuz günü operasyonu genişleten Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcının talimatı ile Çorlu Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda hastanenin Başhekimi olarak görev yapan Cenap Özkara İle hastane ortağı Doğan Mermi ve Mali Müşavir Hikmet Düzgören gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 zanlı 'Rüşvet vermek rüşvete aracılık etmek suçundan' tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine gönderildi.

Operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel'in yaptığı yolsuzluklar ise tek tek ortaya çıkmaya başladı.

Soruşturma kapsamında mal varlığı araştırılan Adıgüzel'in mülk zengini olduğu ortaya çıkmış ve Muğla merkezde dubleks villa, Mersin Silifke İlçesinde yazlık, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesinde hisseli arsa, Çorlu'da lüks bir daire ile Kayseri merkezde bir daire ve bahçeli evinin yanı sıra, İstanbul Ataşehir'de lüks bir dairesi bulunduğu belirlenmişti. Bu mal varlığının değeri ise yaklaşık 2 milyon YTL olarak kayıtlara geçti. Adıgüzel'in bu mal varlığını babadan kalan mirasla yaptığını öne sürmüş, evinde yapılan aramada ise 40 adet Ray-Ban marka gözlük bulunmuştu.

İŞTE MÜDÜRÜN RÜŞVET KONUŞMASI
Rüşvet aldığı telefon kayıtları ile tespit edilen Adıgüzel'in bir firmanın mali müşaviri ile yaptığı telefon kayıtları ise dikkat çekiyor. Konuşmanın ayrıntıları ise şöyle;

-Mali Müşavir; Müdürüm iyi günler saygılar bir sıkıntımız var

-Veri Dairesi Müdürü; Sıkıntıyı hallederiz. Sen bi gel sen bi gel

-Mali Müşavir; Müdürüm konu naylon fatura

-Veri Dairesi Müdürü; Hallederiz sen bi gel görüşelim ne kabarık naylon fatura

-Mali Müşavir; Müdürüm kabarık. hımmmm

-Veri Dairesi Müdürü; Hallederiz sen gel sakın boş gelme. Bir bakalım ne kadarlık ona göre hallederiz.

-Mali Müşavir; Peki müdürüm ne kadar olur bu iş mükellefim sorarsa cevap vereyim kendisine

-Veri Dairesi Müdürü; Hımm ne kadarlık olduğuna bağlı sen şimdilik gel bir ön görüşme yapalım ona göre

-Mali Müşavir;Peki müdürüm...

-Veri Dairesi Müdürü;Ama gelirken sen boş gelme anlasana ya boş gelme işte dolu gel dedik

-Mali Müşavir; Ya sana, peki müdürüm saygılar.

ALDIĞI RÜŞVETİ AJANDASINA NOT ALMIŞ
Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin Adıgüzel'in bir holdingin iki yönetim kurulu üyesinin vergi borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağını kaldırması karşılında ise 5 bin YTL rüşvet aldığı savcılık tarafından tespit edildi. Holding sahibinin Çetin Adıgüzel'in kendilerine yaptığı bu jeste karşılık mali müşavirine talimat vererek 'Adam bize jest yapmış. Gönderin 5 bin YTL bizde bir jest yapalım'dediği telefon kayıtları ile tespit edildi. Bu konuşmalardan yola çıkan savcılık, Adıgüzel'in hesabına 5 bin YTL aktarıldığını tespit etti. Ayrıca naylon fatura düzenlendiğini belirlediği mükelleflerini makamına çağıraran Adıgüzel'in ikili anlaşma yaptıkları ve bu anlaşma içerisinde kendisine menfaat sağladığı belirlendi. Adıgüzel'in kendisine yönelik bir tarife hazırladığı, aldığı rüşvetleri ise ajandasına not olarak tuttuğu ortaya çıktı.

RÜŞVETE TAKSİT YAPMIŞ

Bir firmanın düzenlediği 1 milyon YTL'lik naylon fatura için Adıgüzel'in 300 bin YTL rüşvet istediği, ancak bu istenilen ücretin mükellefin veremememesi nedeniyle rakamın 50 bin YTL'ye çekildiği belirlendi. Bazı mükelleflerin ise istenilen rüşveti nakit ödeyemediği için taksit yaptığı belirlendi.

internethaber



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs