En Sıcak Konular

Köşk denetleme iddiasını yalanladı

21 Temmuz 2008 15:50 tsi
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Devlet Denetleme Kurulunca, meslek kuruluşlarının hesaplarının incelenmesine yönelik bir denetim yapılmadığını duyurdu.

Köşk denetleme iddiasını yalanladıBirlik hesaplarına Köşk merceği

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunca, basın ve yayın organlarında iddia edildiği çerçevede kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarının incelenmesine yönelik bir denetim yapılmadığını, yapılan çalışmanın, ''Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat 2008 tarihli talimatlarıyla yaklaşık 6 aydan beri sürdürülen kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının hiçbir ayrım yapılmaksızın tamamına yönelik bir araştırma ve inceleme çalışması'' olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, dün bazı gazetelerde, ''Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarını incelemeye aldığı yönünde bazı iddia ve yorumların yer aldığı'' belirtilerek, konuyla ilgili açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü kaydedildi.

''Devlet Denetleme Kurulunca, basın ve yayın organlarında iddia edildiği çerçevede kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının hesaplarının incelenmesine yönelik bir denetim yapılmamaktadır'' denilen açıklamada, yapılan çalışmanın, ''Cumhurbaşkanlığının 14 Şubat 2008 tarihli talimatlarıyla gerçekleştirilmekte olan 'araştırma ve inceleme' faaliyeti olduğu, tüm kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının teşkilat yapıları, faaliyetleri, denetimleri ve organlarının seçimlerine dair esasların değerlendirilmesi ile bunların etkin ve verimli şekilde hizmet yürütmelerinin ve geliştirilmesinin sağlanmasını hedeflediği'' anlatıldı.

Devlet Denetleme Kurulunun, Anayasa'nın 108. maddesi uyarınca kurulmuş Anayasal bir kurum olduğu vurgulanan açıklamada, görev ve yetkilerini de Anayasa'nın söz konusu maddesinden ve 2443 sayılı Devlet Denetleme Kurulu Kurulması Hakkında Kanundan aldığı kaydedildi.

Gerek Anayasanın 108. maddesinde gerekse 2443 sayılı Kanunun 2. maddesinde Kurulun, ''kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarında her türlü inceleme, araştırma ve denetlemeler yapmakla yetkili ve görevli'' olduğunun açıkça belirtildiğine işaret edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Yapılan çalışma kapsamında, söz konusu meslek kuruluşlarına yazılan yazılarda, çalışmanın amacı 'araştırma ve inceleme olarak' açık bir şekilde belirtilmiş olup, istenen bilgi ve belgelerin de 'meslek kuruluşlarına' ilişkin yürütülen çalışmalara yönelik bilgi demeti oluşturmaya matuftur.

Netice olarak, yapılan çalışma, Cumhurbaşkanlığı Yüce Katının 14 Şubat 2008 tarihli talimatlarıyla yaklaşık 6 aydan beri sürdürülmekte olan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşlarının hiçbir ayrım yapılmaksızın tamamına yönelik bir araştırma ve inceleme çalışmasıdır.''

AA



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs