En Sıcak Konular

Eski emniyet müdüründen tuhaf istek

21 Temmuz 2008 15:25 tsi
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube'sinin eski müdürlerinden Adil Serdar Saçan, Fatih Adliyesi'ne gelerek kendisi ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Saçan, medyada kendisiyle ilgili çıkan haberlerin araştırılmasını talep etti. Yaklaşık 2 saat süreyle Cumhuriyet Savcısıyla görüşerek dilekçesini veren Saçan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bundan sonra basında kendisiyle ilgili yer alacak bütün haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacağını ve soruşturma yapılmasını isteyeceğini söyledi. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Saçan, Ergenekon Soruşturması'nda "1 Numara"yı bildiği yönünde iddialar olduğu hatırlatılınca, "Soruşturma kapsamında sanık olan kişilerin bu kadar çok konuşturulması suçtur" cevabını verdi. Kendi isminin Ergenekon soruşturması kapsamında sıkça geçmesini "Üzerinde düşünülmesi gereken bir konu" olarak niteleyen Saçan, "Heralde bir dönem yaptığım operasyonlara bağlı. O operasyonların ne olduğunu da siz çok iyi biliyorsunuz" dedi.

Bir dönemin adından sıkça söz edilen ve Organize Şube'nin müdürü olduğu dönemdeki büyük çete operasyonlarıyla gündemden düşmeyen Adil Serdar Saçan, basın kuruluşlarında kendisi ile ilgili yapılan haberlere tepki göstererek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunmaktansa kendi hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldığını anlatan Saçan, en doğru kararı bağımsız Türk yargısının vereceğini söyledi. Saçan, "Özellikle Veli Küçük'ün evinde bir takım belgelerin bulunduğu ve rüşvet belgeleriyle şantaj yapıldığı ve soruşturmayı kapattığıma dair konularla ilgili olarak belgeleri de vererek Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak hakkımda soruşturma açılmasını talep ettim. Her Türk vatandaşının da yapması gereken budur. Basın, doğru-yanlış yazar önemli değil ama onlarla da bir problemim yok" şeklinde konuştu.

Son dönemde adı Ergenekon Soruşturması kapsamında sık sık gündeme gelen Tuncay Güney'in televizyon kanallarında bazı iddiaları dile getirmesiyle ilgili sorulara cevap veren Saçan, "Ben o kişiyle muhatap değilim. O iddialarında bulunuyorsa bakın burada Cumhuriyet Savcılığı var. Ben kendim hakkımda nasıl bulunduysam o da suç duyurusunda bulunsun. Bağımsız yargı önünde hesaplaşırız. Bu konular kamuoyu önünde konuşulacak konular değil. Güvenirsiniz yargınıza gelirsiniz yargılanırsınız. Ben bugün bunu yaptım. Bunun örnek olmasını diliyorum. Her hakkında yayın yapılan basını suçlamasın. Burda yargılansın ondan sonra çıksın konuşsun bence" dedi

Bundan sonra basında kendisiyle ilgili yer alan haber ve iddialar ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak soruşturma açılmasını isteyeceğini anlatan Saçan, "Bu yargılamanın sonucunu da ben biliyorum. Ben kendimden emin olduğum için. Bundan sonraki her iddianızı da buraya taşıyacağım. Bunu da bilin yani. Size değil de kendi hakkımda suç duyurusunda bulunacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Ergenekon Operasyonu'nda "1 Numara" olarak adlandırılan kişiyi tanıdığı yönünde iddialar ortaya atıldığını söyleyen gazetecilere Saçan, "Böyle bir şey olabilir mi? Bakın sanıklarımı, benim sanığım olan bir kişiyi bu kadar konuşturmak bile suçtur. Benim değil, yani Ergenekon davası sanıklarından birini bu kadar çok konuşturuyorlar, bu suç değil mi? Niye diğer sanıkları bu kadar konuşturmuyorlar. Bence onu düşünün. Sanıklara bu kadar söz hakkı vermeyeceksiniz. Soruşturmayı yapanları karalıyorlar. Sanıklara söz hakkı veriyorlar. Bu yanlıştır" şeklinde konuştu.

Tuncay Güney'in evinde bulunduğu idda edilen 6 çuval belge ile ilgili olarak da "Ben bu konularla ilgili soruşturma talep ettim. Sonucunu hep birlikte görürüz. 10 Temmuz'dan itibaren gazete, basın küpürlerini koydum ve her biriyle ilgili ayrı ayrı soruşturma talep ettim. Başka ne yapabilirim? Yani sorularınıza verecek cevabı savcılık verecek bence" dedi.

Saçan'ın açıklamalarının en dikkat çeken bölümü ise kendi isminin Ergenekon soruşturmasıyla birlikte sıkça anılmasıyla ilgili oldu. "Ergenekon soruşturmasında adınızın sıkça geçmesini neye bağlıyorsunuz" şeklindeki soruyu cevaplayan Saçan, "Tabi o da üzerinde düşünülmesi gereken başka bir konu. Olayda savcılık var, asayiş şubesi var başka yerler var ama benim ismim geçiyor. Her halde bir dönem yaptığım operasyonlara bağlı. O operasyonların ne olduğunu da siz çok iyi biliyorsunuz." şeklinde konuştu.



Bu haber 486 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,710 µs