En Sıcak Konular

Şener'e dost kazığı!

21 Temmuz 2008 09:16 tsi
Şener'e dost kazığı! Abdüllatif Şener, AK Parti'den ayrılan veya aday gösterilmeyen vekillere göz dikti ama...

AK Parti'den ayrılan ve istifa kararını bizzat Erdoğan'la paşlaşan Şener'e ilk darbe takım arkadaşlarından geldi. Şener'e destek vereceği belirtilen milletvekilleri birer birer haberleri yalanladı.

AK Parti’de 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan eski milletvekilleri arasında Abdüllatif Şener çatlağı çıktı. 22 Temmuz seçimleri öncesinde AK Parti’den 9 milletvekili kendi isteğiyle aday olmazken, 155 kişi de liste dışı bırakılmıştı. Eski vekillerin, geçen hafta AK Parti MKYK’dan istifa ederek yeni bir siyasi parti kurma sürecini başlatan Şener’e destek verdiği konuşuluyordu. Özellikle bazı isimlerin Şener’le birlikte yurt içi gezilerine katılması bu iddiayı güçlendirdi. Ancak eski vekillerin de AK Parti ve Şener arasında ikiye bölündüğü ortaya çıktı. Şener’e destek vermeyen milletvekilleri AK Parti Genel Merkezi ve Meclis’teki toplantılara daha sık katılmaya başladılar. Bazı isimler ise yaklaşan yerel seçimlerde aday olmak için çalışma yürütüyor.

Şener’e destek verenler
155 eski AK Partili vekil içinde Şener’e destek verenlerin sayısı 10 ila 15 arasında değişiyor. Şener’le görüşen ve kuracağı partiye destek vermesi beklenenler şunlar: Halil Özyolcu, Mehmet Soydan, Osman Nuri Filiz, Abdülbaki Türkoğlu, Ahmet Işık, Mahmut Kaplan, Mustafa Öztürk, Sebahattin Yıldız, Maliki Ejder Arvas, Mustafa Nuri Akbulut, Cavit Torun.

Eski vekiller, Genel Merkez ve Meclis’te daha fazla ziyaret etmeye başladı. Özellikle Salı günleri yapılan AK Parti Grup toplantılara katılmaya başlayan AK Partili eski milletvekilleri Erdoğan’a “seninleyiz” mesajı veriyorlar.

İçel eski Milletvekili Mustafa Eyiceoğlu, “Ben Erdoğan’la birlikteyim. Belediye seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayıyım. Partim aday gösterir veya göstermez. Başka bir kişinin yapacağı çalışmada yer almıyorum, almam” dedi.

vatan



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs