En Sıcak Konular

'Elektronik haberleşme' güvenliği artıyor

20 Temmuz 2008 19:52 tsi
Telekomünikasyon Kurumu'na ait Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Elektronik haberleşme güvenliğini sağlamak için fiziksel alan, veri, donanım-yazılım güvenliği ve güvenilirliği ile personel güvenilirliğini sağlamayan işletmelere idari para cezası kesilecek.

Telekomünikasyon Kurumu'na ait Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre işletmeciler, tehdit ve zafiyetleri ortadan kaldırarak, fiziksel alan güvenliği, personel güvenilirliği, veri güvenliği, donanım-yazılım güvenliği ve güvenilirliği sağlamak için gerekli tedbirleri alacak.

Yetkilendirilen işletmeciler yetkilendirme tarihinden itibaren bir yıl içerisinde elektronik haberleşme güvenliğini standarda uygun hale getirecek. Belirtilen süre içerisinde standarda uygunluğu sağlayamayan işletmecilere Telekomünikasyon Kurulu tarafından gerekli görülmesi halinde ilave süre verilebilecek.

Elektronik haberleşme güvenliği kapsamında işletmeci, tehdit ve zafiyetler başta olmak üzere, kendi teknik ve idarî yapılanmasına göre yılda en az bir kez risk analizi yapacak. Bu çerçevede tespit edilen tehdit ve zafiyetlere ilişkin riski değerlendirerek gerekli önlemleri alacak.

CİROSUNUN YÜZDE 1'İNE KADAR PARA CEZASI VAR

Elektronik haberleşme güvenliğine ilişkin rapor her yıl yenilenerek, Şubat ayı sonuna kadar Telekomünikasyon Kurumu'na gönderilecek. Yönetmelik hükümlerinin ihlal edilmesi durumunda ise idari para ceza oranları uygulanacak.

Haberleşmenin güvenliğine yönelik tehdit ve zafiyetlere ilişkin gerekli önlemlerin alınmaması, bina içi ve dışı güvenlik hassasiyetli alanlarda yeterli önlemlerin alınmaması durumunda işletmecinin bir önceki takvim yılındaki cirosunun yüzde 1'ine kadar idari para cezası uygulanacak.

dunyabulteni



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs