En Sıcak Konular

51 saat süren konser...

20 Temmuz 2008 17:42 tsi
Genç Müzisyenler Derneğinin (GMD) 5 üyesi, 51 saat konser vererek, Hindistanlı bir grubun "en uzun grup konseri" rekorunu kırdı.

Trabzon’da 100. Yıl Parkı’nda 17 Temmuz günü saat 21.00’den itibaren  konser vermeye başlayan grup üyeleri, hedefleri olan 61 saate ulaşamadı  ama Hindistanlı bir grubun 50 saatlik "en uzun grup konseri" rekorunu  geride bıraktı.

Dernek Başkanı Ceyhun Alemdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, canlı  performans gösterisini saat 02.50’de bitirdiklerini belirterek, "Konser  sırasında, aradaki boşluklarla birlikte, resmi olmayan kayıtlara göre 51  saat canlı performans sergiledik. Bu da dünya rekoru" dedi.

Alemdağ, Guinness yetkililerine deneme yapmadan önce başvurduklarını ve  gerekli talimatları aldıklarını ifade ederek, "Bu kurallar çerçevesinde  4 kişilik hakem heyeti rekor denememizi izledi. Sürekli kayıt tutuldu.  Bütün kayıtları Guinness temsilciliğine göndereceğiz. Bir aksilik  olmazsa Guinness’e gireceğiz" diye konuştu.

Geçen yıl Vakfıkebir Ekmek Festivali’nde 48 saat 32 dakika performans  sergilediklerini, bu yılki hedeflerinin başlangıçta 61 saat olduğunu  kaydeden Alemdağ, "Grup üyelerini riske atmadık. 51 saatle rekoru  kırdıktan sonra konsere son verdik. Çünkü grup arkadaşlarımın sağlığı  çok önemli" dedi.

Grup GMD’nin rekor denemesinde davulda Alkan Coşkun, bağlamada Alper  Öztürk, gitarlarda Ömer Ural ile Barış Birinci, klavyede Serdar Altun  yer aldı.

milliyet



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,400 µs