En Sıcak Konular

Alman parlamenterden PKK'ya destek

20 Temmuz 2008 16:32 tsi
Alman Federal Parlamentosundan Ulla Yelpke, Almanya’nın PKK’yı yasaklama girişiminden ve ROJ TV’nin kapatılmasından vazgeçmesini istedi.

DTP 2. Olağan Kongresi konukların yaptıkları konuşmalarla devam ediyor. Kongrede bir konuşma yapan ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, mecliste başta sınır ötesi operasyon tezkeresi olmak üzere DTP ile birlikte hareket ettiklerini belirtti. Özgürlükçü demokratik bir cumhuriyet için işbirliğinin devam edeceğini söyleyen Uras, “Düzen partileri düzenbaz partilerdir. DTP’nin uzattığı bu ele sosyalistler olarak el uzatıyoruz ve evet diyoruz” dedi.
Son dönemlerde tartışılan çatı partisi görüşmelerine de değinen Uras, “Gazeteciler bana soruyor. ‘Çatı partisi mi olacak bir blok mu olacak?’ diye. Ben de diyorum ki çatırdamasın da ne olursa olsun” diye konuştu. Uras, partinin yönünü sadece batıya değil Ortadoğu ve Mezopotamya’ya da dönmesi gerektiğini söyledi.
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel de Türkiye’nin kapatılmak istenen DTP’ye ihtiyacı olduğunu ve kapatılmaması gerektiğini söyledi. DTP’nin AKP gibi sermaye ve işbirlikçi bir parti olmadığını, halk partisi olduğunu belirten Tüzel, Ergenekon operasyonun da genişletilmesini istedi.

-“KÜRT HAREKETİ TERÖRİST DEĞİL”-

Alman Federal Parlamentosundan Ulla Yelpek de yaptığı konuşmada, “Kürdistan’da Kürt halkına Alman panzerlerinin su sıktığını gördüm. Alman ve Türk hükümetleri Kürtlere karşı danışıklı dövüş içindeler. 15 yıllık PKK’yı yasaklamaya kalkmıştır. Bundan vazgeçmesi gerekmektedir. Alman hükümeti ROJ TV’yi kapattı. Bundan vazgeçilmelidir. Alman dağcıları PKK kaçırdı. Yeni gelen habere göre özgürlüklerine kavuşmuşlardır. Bunu çok anlamlı buluyorum. Çünkü bunu Alman sivil halkının taleplerini değiştirecek bir adım olarak düşünüyorum. Benim mücadelem Alman halkına Kürt hareketinin terörist bir hareket olmadığını göstermektir” diye konuştu.
İngiliz İşçi Partisi’nden Richard Howitt’da Kürtlerin haklarını alabilmesi için Avrupa Birliği’ne üye olmak isteyen Türkiye’nin bir reform hareketi gerçekleştirmesini istedi. Howitt, İngiltere hükümetinin bu reformların takipçisi olacağını söyledi.

Kongrede SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, KESK Genel Başkanı Sami Evren, bazı sivil toplum örgütlerinin başkanları ile bazı yabancı konuklar da konuştu.

aktifhaber



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs