En Sıcak Konular

PKK iyice sıkıştı

20 Temmuz 2008 13:55 tsi
Siirt, Bingöl ve Hakkari bölgelerinde yürütülen farklı operasyonlarda 10 PKK’lı öldürüldü. Bingöl’de öldürülen teröristleri yiyecek almak istedikleri köylüler ihbar etti.

Güvenlik güçlerinin Siirt, Bingöl ve Hakkari’de gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam 10 PKK’lı öldürüldü.
Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çizmeli köyü yakınlarındaki Zorova Köprüsü mevkiinde geçtiğimiz perşembe günü uzaktan kumandalı bombanın infilak ettirilmesi üzerine pikniğe giden dersane öğrencilerinin içinde bulunduğu minibüste 2 kişinin yaralanması üzerine bölgede operasyon başlatıldı.
Operasyon sürdürülürken önceki akşam saatlerinde bir grup PKK’lı ile ‘sıcak temas’ sağlandı. Zorova Dağı’nda kıstırılan PKK’lıların ‘Teslim ol’ çağrılarına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Kobra helikopterlerinin havadan destek verdiği operasyonda 6 PKK’lı öldürüldü. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

Erzak almaya geldiler
Bingöl’de ise, geçen perşembe akşamı Yedisu ilçesine bağlı Güzgülü köyüne gelen bir grup PKK’lı, köylülerden kendilerine erzak toplamalarını istedi. Bir gün sonra erzakları almaya geleceklerini söyleyen PKK’lılar daha sonra köyden ayrıldı. Köylüler olayı güvenlik birimlerine bildirdi. Güvenlik güçleri, köy içersinde önlem alırken 3 PKK’lı önceki gün saat 22.00 sıralarında erzakları almaya geldi. Güvenlik güçlerinin ‘Teslim ol’ çağrısına PKK’lıların ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada PKK’lılardan 2’si öldürüldü, diğeri dağlık araziye doğru kaçtı. Güvenlik güçleri yaralı PKK’lının yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Gece operasyonu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de saat 02.00 sıralarında Dağlıca bölgesinde sayıları 15 olarak değerlendirilen bir grup PKK’lı tespit edildi. Gece karanlığında bile zaman zaman helikopterlerin hava desteği sağladığı operasyon sabaha kadar sürdü. Güvenlik güçleri, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lılar ile ‘sıcak temas’ sağladı. Çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü.

‘Kobra’lar bombalıyor
Şırnak’ta bir hafta önce başlatılan operasyonlar ise Kuzey Irak sınırında bulunan Cudi ve Kato dağları Bestler-Dereler bölgesi ve Küpeli Dağı’nda yoğunlaştı.
Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler dün Küpeli Dağı’ndaki hedefleri bombaladı. Küpeli’den yükselen dumanlar Şırnak ile Cizre’den çıplak gözle bile görülebiliyor.
Sikorsky helikopterleriyle de çatışma bölgesine jandarma komandolar sevk edildi.



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs