En Sıcak Konular

500 bin dolar ile ne yapacaktı?

20 Temmuz 2008 10:24 tsi
500 bin dolar ile ne yapacaktı? Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve yaşı gerekçe gösterilerek serbest bırakılan İlhan Selçuk’un evinde şok belge ele geçirildi.

Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında, 22 Mart 2008 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un evinde arama yapıldı. Beşiktaş’taki evinde yapılan aramada, İlhan Selçuk’un el yazısıyla yazılmış notlar bulundu ve söz konusu notun içeriğinde alt alta, “M.Pamukoğlu, Erol Mütercimler, Erdal Avukat, Mustafa Has yazdığı, devamında “M.Pamukoğlu bir ekip kurdum. Sana yardımcı olacak. Büyük kulüpte Pamukoğlu, M.Has ve …. var. Erol Mütercimler sonradan Gölcük te buluşacağım. Erdalla birlikte …. Erol Mütercimler de geliyor. Oral Çelik'te birlikte, İzmit Gölcük te toplandınız. M.Pamukoğlu o toplantıda yok. Erol Mütercimler, Erdal’a kalk gidelim, Erol Mütercimler'le arada beşyüzbin dolar verirsen bu işi yaparız” yazdığı görüldü.

“NOT KAĞIDINDAKİ YAZILAR BANA AİTTİR”

İlhan Selçuk’a, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, söz konusu yazının sureti gösterildi ve “Bu not kağıdını siz mi yazdınız?” soruldu. İlhan Selçuk, “Not kağıdındaki yazılar bana aittir” dedi.

İlhan Selçuk, “Bu not kağıdında yazan isimler kimlerdir? Bu şahıslarla aranızda nasıl bir ilişki vardır?” sorusuna, “M.Pamukoğlu, Mustafa Pamukoğlu’dur. Yeminli mali müşavirimizdir. Erol Mütercimler, yazardır, Kendisini eskiden beri tanırım, samimi değilim. Oral Çelik’i medyadan Abdi İpekçi’nin faillerinden olarak bilirim. Bu şahısla bir ilişkimiz olamaz. Notlarda geçen Büyük Kulüp Cadde Bostan’da bulunan siyasetçilerin, gazetecilerin gittiği bir lokaldir” dedi. İlhan Selçuk, “Bir ekip kurdum sana yardımcı olacak” derken ne kastedilmektedir?” sorusuna, “Bunu derken ne kastettiğimi hatırlamıyorum. Almış olduğum eski notlardır. Şu an hatırlayamıyorum” derken, “Gölcükteki buluşmaya siz katıldınız mı? Not kağıdında yazan beşyüzbin dolar konusu nedir?” sorusuna, “Gölcük’teki buluşma konusu ile bilgim yok. Şu an hatırlamıyorum” demiş.

İlhan Selçuk, “Notlarda geçen 500 bin dolar konusu nedir?” sorusuna, “Bu konuyu hatırlamıyorum. Eski tarihli almış olduğum notlardır” şeklinde kaçamak cevap vermiş.

VAKİT



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs