En Sıcak Konular

Rektörlerden pes dedirten yöntem !

20 Temmuz 2008 10:14 tsi
Rektörlerden pes dedirten yöntem ! Uludağ Üniversitesi Rektörü Yurtkuran ile Dicle Üniversitesi Rektörü Canoruç 2 dönemden fazla rektörlük yapamadıkları için bakın ne yaptılar?

YÖK'ün yarın toplanacak Genel Kurulu'nda gözler Uludağ Üniversitesi ile Dicle Üniversitesi'nin Cumhurbaşkanı'na sunulacak rektör adaylarına çevrildi. Yasa gereği iki dönemden fazla rektör olamayan Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran ile Dicle Üniversitesi Rektörü Fikri Canoruç'un eşlerini aday göstermeleri tartışmalara ve 'hanedan' suçlamalarına neden olmuştu. Kurul toplantıda eş desteğiyle seçimleri kazanan Prof. Merih Yurtkuran ile Prof. Naime Canoruç'un 3 kişilik listeye konulup konulmayacaklarına karar verecek.

ÜÇ İSİM BELİRLENECEK

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan başkanlığında 21-22 Temmuz'da toplanacak kurul üyeleri görev süresi Ağustos'ta bitecek olan 21 üniversitenin rektör adaylarından Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere 3 isim belirleyecek. Kurulda, her üniversitenin aday adayları arasından 3'er isim seçilecek ve Cumhurbaşkanı'na sunulacak. Cumhurbaşkanı da 3 aday arasından birini rektör atayacak.YÖK yetkilileri listelerin Salı günü Çankaya Köşkü'ne gönderileceği bilgisini verdiler.

EŞ DESTEĞİYLE BİRİNCİ

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı ve 8 yıldır görev yapan rektörler Nusret Aras (Ankara), Yaşar Sütbeyaz (Atatürk), Emin Alıcı (Dokuz Eylül), Ülkü Bayındır (Ege), Fatih Hilmioğlu (İnönü), Ferid Bernay (19 Mayıs), Ural Akbulut (ODTÜ), Mustafa Yurtkuran (Uludağ) ve Fikri Canoruç (Dicle) iki dönem üstüste görev yaptıkları için yeniden aday olamadılar. Fakat bu isimlerden ikisinin eşlerinin aday olması tartışmalara neden oldu. Uludağ Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın eşi, Prof. Dr. Merih Yurtkuran 254 oy alarak, Dicle Üniversitesi'nde Rektör Fikri Canoruç'un eşi Naime Canoruç 148 oy alarak birinci sırada çıktı.

Geleneği Komşuoğlu çifti başlattı

YÖK Genel Kurulu'nun rektörlük atamalarında eş durumuna yaklaşımı merakla bekleniyor. Eşten rektörlük görevini devralma geleneği 2006'da Kocaeli Üniversitesi'nde başlamıştı. Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, görevi, 2 dönem rektörlük yapan eşi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu'ndan devralmıştı. Baki Komsuoğlu görevi eşine devrettikten sonra kansere yenilmiş ve hayatını kaybetmişti. Uludağ Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın eşi, Prof. Dr. Merih Yurtkuran'ın ve Dicle Üniversitesi'nde Rektör Fikri Canoruç'un eşi Naime Canoruç'un rektörlüğe seçilmesi halinde gelenek yaygınlaşarak sürmüş olacak.

yeni şafak



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,092 µs