En Sıcak Konular

Boynuna yapışan keneyi çıkartan kız öldü

20 Temmuz 2008 10:09 tsi
Karabük'ün Eflani ilçesi'nde kenenin ısırdığı 17 yaşındaki genç kız, Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti.

Boynuna yapışan keneyi çıkardıktan sonra, KKK şüphesi ile Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Hatice Karagöz (17) hastanede hayatını kaybetti. Karagöz, Çamyurt köyünde toprağa verildi.

Edinilen bilgiye göre, Eflani ilçesine bağlık Çamyurt Köyünde 15 gün önce boynundan ısırdığı keneyi kendisi çıkartan Eflani Çok Programlı Lisesi 3. sınıf öğrenci Hatice Karagöz (17) kene tarafından ısırıldığını ve keneyi kendisinin çıkarttığını kimseye söylemedi. Keneyi çıkarttıktan 3 gün sonra yüksek ateş şikayeti ile Eflani Sağlık Ocağı'na başvuran Karagöz, Safranbolu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Burada da kene tarafından ısırıldığını doktorlara söylemeyen Karagöz, boğazında iltihap olduğu yönünde uygulanan tedavi sonrası köyüne gönderildi.

Ateşi düşmeyen Karagöz, amcası Musa Karagöz tarafından 6 Temmuz'da yeniden Karabük devlet Hastanesine getirildi. Burada ilk müdahalesi yapılan Karagöz 10 Temmuz'da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Karagöz, tedavi gördüğü hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hatice Karagöz'ün cenazesi Keçirören Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracı ile Eflani Çamyurt köyüne getirildi. Cenaze aracının köye girişi sırasında genç kızın okul arkadaşları ellerinde "Sabır Taşı Çatladı", "Sağlık güvencesi olsaydı ölmezdi", "Gururluyuz ilçe olarak Türkiye Birincisiyiz", "Önlem almak için kaç kişi ölmeli, "Çözüm paça bağlamaksa sonuç budur", Son damla düştü, bardak taştı", "Kader mi yoksa, ihmal mi?"," Şimdi sıradaki kim yoksa ben mi!", "Deli dana, kuş gribi, KKKA, sırada ne var" ve kene resmi üzerinde haç işareti ile altında " Geliş adresi belli" yazılı pankartlarla karşıladı.

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, ilçede bugün itibariyle yedinci kişinin öldüğünü belirterek, "Salı günü TBMM'sine gitmiştim. Ne tesadüf ki, aynı gün mecliste milletvekilini kene ısırmış. Artık kendimden bile şüphe eder duruma geldim. Ancak mecliste kene ısırması ortaya çıktıktan sonra insanlar meclisin gündemine getirmeye başladı bu işi. Böyle olacağını bilseydim ben bilinçli olarak bunu yapardım. Hakikaten canımız yanıyor. Biz sadece şuan ölümlerin çetelesini tutarak çentik atıyoruz artık." diye konuştu.

7 kardeşten sonuncusu olan Hatice Karagöz yakınları ve sınıf arkadaşları tarafından göz yaşları içerisinde köy mezarlığına getirildi. Geçen sene vefat eden babası Ömer Karagöz'ün yanına kazılan 3 metrelik mezara kireç dökülerek defnedildi. Bu arada ağabileri göz yaşlarını tutamadı.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,650 µs