Bir daha darbe yaptırmayacağız" | " /> Bir daha darbe yaptırmayacağız" | "/>

En Sıcak Konular

"Bir daha darbe yaptırmayacağız"

20 Temmuz 2008 10:06 tsi
Ülkemizde yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak amacıyla kurulmuş olan Ortak Akıl Plartformu, Türkiye genelinde düzenlediği mitinglerin üçüncüsünü Bursa'nın Famora (Şehreküstü) meydanında gerçekleştirdi.

ONBİNLER MEYDANDA
Malatya ve Samsun mitinglerinde olduğu gibi Bursa mitingine de onbinlerce insan meydanı doldurdu. Sadece Türk bayraklarının miting alanına alınması dikkat çekiyor.

SİVİL VE ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA
Miting için hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Ayhan Ogan, Ortak Akıl Hareketi'nin önce yeni anayasa ve demokrasi platformunun oluşturulması ile başladığını kaydederek; "Bu oluşumda yüzlerce sivil toplum örgütü, yüzlerce akademisyen, yazar ve gazeteci bulunuyor. Ortak Akıl Hareketi,dünya veya siyasi görüşü ne olursa olsun demokrasiden yana herkesi birlikte hareket etmeye çağırıyor."

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR
"Ortak akılla çıktık yola, demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola, egemenlik ne yargının ne de darbelerindir egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." Sloganı ile yola çıkan Ortak Akıl Hareketi, Bursa'da 17.30'dan itibaren mitingine başladı.

GÖRÜLMEMİŞ COŞKU
Meydanı dolduran kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkulu bir görüntü sergilediler.

SLOGANLAR ATILIYOR
'Milli irade engelenemez' sloganları atılıyor. Pankartlarda egemenliğin millete ait olduğu belirtiliyor.

HASAN CELAL GÜZEL SÖZ ALDI
Güzel sözlerine şöyle başladı: "1960'ta itibaren darbeler döneminde bütün Türkiye sıkıntı çekti. Osmanlı devletini 34 sene yöneten Abdulhamit Han'ı tahtan indirenler Ergenekoncular'ın dedeleriydi. İttihat ve terakkiciler koskoca Osmanlı Devletini yerlebir ettiler. Hemde vatan sevgisi adı altın da bu Ernenekoncular'ın torunları bu Cumhuriyeti de yıkarlar. Yarım asırdır irtica naraları atıyorlar laiklik elden gidiyorlar dediler. Laiklik elden gitmiyor ama her on senede bir demokrasi elden gidiyor."

Bu Cumhuriyeti sizin atalarınız kurdu. Çanakkale'de bizim dedelerimiz şehit oldu bunların dedeleri de manda hesapları yaptı. bu milleti hor gördüler, size irticacı dediler gerici dediler. ama asıl gerici onlar 1933 aşıpda 2008'e bir türlü gelemediler.

Menderes'in asıldığı zamanlara dediğnen Güzel; Demokrasi 5 sene de bir gidip oy kullanmak değildir. Demokrasi ses çıkartmak demektir. Menderes asıldığında kimsesin sesi çıkmamıştı.

Abdullah Gül'ü neden istemediler. Çünkü o Kayserili bir işçinin oğlu ve hanımının başı kapalı da ondan siz bu ülke de nasıl demokrasiden bahsedebilirsiniz.

Ama suç bizde Biz İnsanların en şereflisi olarak yaratmıştır. Ama biz Esfele Safilin olduk. Biz de bu ense olursa biz çok şaplak yeriz." şeklinde konuştu.

YENİ ANAYASAYA İHTİYAÇ VARDIR
Yeni bir anayasaya ihtiyacın olduğunu belirten Güzel sözlerine şöyle devam etti: "Çözüm şu mevcut Anayasa darbeci zihniyetin oluşturduğu bir Anayasa'dır. Milli iradeye sahip çıkan bir Anayasa değildir.Bu sebeple yeni, sivil bir anayasaya ihtiyaç vardır. Karar verin bu ülkeyi kim yönetecek. Sandıkta yüzde 20 bile alamayan CHP mi? Çeteleşip darbe peşinde olan Ergenekoncular mı? 10 senede bir darbe yapan omuzları apoletliler mi?" 

Güzel; "bu ülkede bir daha darbe olursa size yeminle söylüyorum tankın üstüne en önce ben çıkacağım". diyerek daha önce söylemiş olduğu sözleri tekrarladı. "Bu mukaddes ülkede bir daha darbe yaptırmayacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

DEMOKRASİ SADECE OY KULLANMAK DEMEK DEĞİLDİR
Demorasinin 4-5 senede bir gidip oy sandığına oy atmak olmadığını anlatan Güzel; "Çetecilere bu jakobenlere bu despotlara bu darbecilere bu ulusal şefçilere bu Baykalcılara kalsa bunlar Cumhuriyeti de bölerler. Türkiye'de yüz senede irtica hikayesi dinliyoruz. 'İrtica' deyip bütün menfaatleri ceplerini indirdiler.

İrtica bahane hırsızlık şahane oldu. Demokrasi 4-5 senede bir oy sandığına oy atmak değli seçtiğinize sahip çıkmalısınız. 1971'de 98/ 28şubattada böyle oldu. Darbecilerle iş birliği yaparak yüksek yargı organlarını politikalarını alet edenler düğmeye bastılar. Milletin milyonlarca oyunu bir anda çöp sepetini atarak AK Parti'ye kapatma davası açtılar. İddianamede internetten toplanmış asılsız suçlamalar var. Savcının ifadesine göre siz ibadet bile edemezsiniz. Seçtiğiniz insanlara sahip çıkamazsanız, partilerin kahpatılıyşını sıratarak seyredersiniz bu darbeleri hep yaparlar bu çeteleri hep kurarlar. Ulusalcı şef kalkmış, Ergenekoncuları müdafaa ediyor.

Ergenekon Türklerin bizim de sevdiğimiz destanı. Zaten herkesin sevdiği destan olduğu için kullanıyorlar. İşin gerçeğinde cinayet var." dedi.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI SALİM USLU
Uslu konuşmalarına şöyle başladı: "Darbeceilere sesleniyorum Millet iradesi szie artık müsade eder mi? Halk bu güz burda olduğu gibi devlet yönetiminde artık biz de varız diyor ve artık Anayasaya yapılan darbelere bu halk müsade etmiyor. Halk bunların hesabı sorulsun istiyor.  Uslu'nun konuşmaları ara ara 'Vur vur inlesin Ergenekon dinlesin' sloganlarıyla bölündü.  Bu halk demokrasi seviyor ve benimsiyor onun için meydanlarda. Senaryo üretmeye başlayanlara sesleniyorum halkın çağrısını iyi yorumlayın korkmayın halk demokrasiye sahip çıkıyor diye övünün ve sevinin."

MERT VE NAMERT BU GÜNLERDE BELLİ OLUR
Katılımcılara seslenen Uslu; "Arkadaş dürüst olacaksın! Bursa'dan sesleniyoruz özgürlükçü sivil bir Anayasa bekliyoruz. Bu anayasa cuntadan temizlenmelidir. Yeni bir anayasa yapılmasını istiyorsak meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Gün geleceğimize sahip çıkma günüdür. Demokrasi savunucularına özgürlük taraftarlarına selam olsun." diye sözlerini tamamladı.


MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI AHMET GÜNDOĞDU
Mitingin son konuşmacısı ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu oldu. Milletin ülkenin yaşadığı zor günlerde hep varlığını ortaya koyduğunu kaydeden Gündoğdu; "Biz Ortak Akıl Hareketi'nin ezberi bozacağına inanıyoruz. Ülkemizin önünü açacağına inanıyoruz. Ortak Akıl millete güvenin adıdır.

TARİHİMİZİ ÖVÜNEREK ANLATMAK İSTİYORUZ
Tarihimizi çocuklarımıza övünerek anlatmak istiyoruz, darbelerin gölgesinde değil. Bu meydanlar insan haklarını, imanı önemsiyor. Yasaklardan çok çektik, yasakların bitmesini istiyoruz. Bu meydanlar diyor ki; 'Kayıt da yok, şart da yok hakimiyet milletin'. Ergenekon'da yaşananlar milletimiz için milat olacaktır. Bu ülkede hiç birşey eskisi gibi olmayacaktır. Buradan sesleniyorum; ne zaman milletin avukatlığını yapacaksınız? Onlar her 10 yılda bir bu ülkeyi geri götürünlerdir. Bunlar Cumhursuz Cumhuriyetin özlemini duyanlardır. Ortak Akıl olarak haykıyoruz; bürokratik Cumhuriyet değil, demokratik Cumhuriyet istiyoruz. ıÜüSiz toplum mühendisleri hangi planı yaparsanız yapın, planlarınız milli iradeye çarparak geri dönecektir.

DEFOLU DEMOKRASİ DEĞİL TAM DEMOKRASİ İSTİYORUZ
Bu millet defolu demokrasi değil, tam demokrasi istiyor. Milletin değerlerinden bihaber toplum mühendislerine bu meydanlardan sesleniyoruz; ne kadar hesap ederseniz edin, bölün, çarpın, çıkartın ama şunu bilin ki bir şey edemeyeceksiniz. Çünkü milletimiz demokrasi ve iradesine sahip çıkmaktadır." dedi.

Ortak Akıl Hareketi Genel Koordinatörü Ayhan Ogan da yaptığı konuşmada ''Devletle milletin arasına kimse girmeye kalkışmasın'' şeklinde konuştu.

Ayhan Ogan, mitingde yaptığı konuşmada, kimsenin ulusu hesaba katmadan hesap yapmaması gerektiğini söyledi.

Ogan, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecekteki sahibinin gençler olduğunu belirterek, ''Milli iradeye yönelik sergilenen tavırları hayretle izliyoruz. Biz bu ortak aklın süregelen ezberi bozacağına inanıyoruz. Ortak akıl Türkiye'nin sağduyusudur." diye konuştu.


MİTİNGDEN NOTLAR
Vatandaşların ellerindeki Türk bayrakları ile "Ortak akılla çıktık yola demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola, Egemenlik ne yargının ne de darbelerindir egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Sözde değil özde egemenlik, Milli irade engellenemez, Yeter herkese özgürlük istiyoruz, Demokrasi yolunda omuz omuza, Sözde değil gözde egemenlik, Zulme karşı direneceğiz " şeklindeki pankartlar ile "Dur de dur de darbelere dur de, Hemen şimdi kesintisiz adalet, Darbeye hayır" şeklindeki sloganlar dikkat çekti. 'Halkın Teklifi demokrasi, var mısın, yok musun' şeklindeki kutu dikkat çekti.

Mitinge çevre illerden de binlerce kişi katıldı. Şehreküstü Meydanı'ndaki mitinge gelen vatandaşlar Fevzi Çakmak Caddesi'nin ortalarına kadar kuyruk oluşturdu.

Miting için Bursa Emniyet Müdürlüğü yaklaşık bin polis görevlendirdi. Özel Harekat polisleri çevredeki binalarda uzun namlulu silahlarla görev aldı. Miting alanında 7'den 70'e her kesimden insanın olması dikkat çekti.
 
habervaktim.com



Bu haber 437 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    14,724 µs