En Sıcak Konular

Baykal: 'Başbakan'ın dokunulmazlığa ihtiyacı var.'

19 Temmuz 2008 22:27 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlık zırhını kaybetmemek için erken seçimi düşündüğünü ileri sürdü. Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın dokunulmazlığa ihtiyacı olduğunu, kapatma da

CHP lideri Baykal, yapılabilecek bir erken seçimin nüfusu yetmediği için kapatılan belediyelerin işine geldiğini, erken seçime gidildiği takdirde bu belediyelerin ellerinden alınan belediyelik haklarının da geri verileceğini kaydetti.

Bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere özel uçakla Erzincan'a gelen Deniz Baykal, ilk olarak Geçit Beldesinde cem evi ve kanalizasyon temel atma törenlerine katıldı.

Daha sonra Ulalar beldesine geçen CHP lideri Baykal, Atatürk büstü açılışı ve bazı ziyaretlerde bulundu. Çağlayan beldesinde CHP'ye geçiş yapan belediye başkanlarına rozet takan Baykal, Altınbaşak beldesine gelerek belde halkına hitaben bir konuşma yaptı.

Altınbaşak beldesinde büyük bir coşku ile karşılanan Baykal, Belediye Hizmet binasının balkonundan önce halkı selamladı ardından da konuşmasını yaptı.

Altınbaşak beldesinin kapatılan beldelerin içerisinde olduğuna vurgu yapan Baykal, konuyu anayasa mahkemesine taşıdıklarını ve mahkeme kararı ile beldenin belediyelik hakkının geri verileceğini söyledi.

Kapatılacak beldelerin bir ikinci şansının ise erken yapılacak bir seçimde olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ında erken seçini kendi özel sebepleri nedeniyle düşündüğünü söyledi.

Baykal konuşmasına şöyle devam etti; "Eğer seçim erkene alınırsa Altınbaşak yine belediye kalır. Bakın şimdi seçimi erkene almaya düşünüyorlar. Kendi özel durumları nedeniyle. Başbakanın dokunulmazlığa ihtiyacı var. Eğer mahkeme kapatma kararı alır milletvekilliği sona erdirilirse, dokunulmazlık zırhı olmadan devam edemez. Derhal dokunulmazlık lazım. Onun için acaba meclise bağımsız falan girermiyim diye düşünüyor. Onun içinde seçim yapması gerekiyor. O nedenle seçimi erkene alması gerekiyor. Seçimi erkene alırsa altınbaşak'ın belediyeliği de kurtulur" dedi.

cha



Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs