En Sıcak Konular

Gürtuna politikada buraya kadar!

19 Temmuz 2008 20:22 tsi
Gürtuna politikada buraya kadar! Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, gayrimenkul sektörüne girdi.. Gürtuna, Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yabancılara danışmanlık yapacak ve proje geliştirecek. Peki Gürtuna'nın ortağı kim?

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, gayrimenkul sektörüne girdi.. Gürtuna, Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen yabancılara danışmanlık yapacak ve proje geliştirecek. süre önce başlattığı Turkuaz Hareketi adlı siyasi girişimin iş hayatıyla birlikte yürüyüp yürümeyeceğini de sorduğumuz Gürtuna, “Siyaset ve iş hayatı birbirini engellemiyor. Siyaseti her zaman yapmayı hedefliyorum ama iş hayatımın da oluşması ve gelişmesi gerekiyor” diyor.

Fara Gayrimenkul Yatırım Finansal Danışmanlık adlı bir şirket kuran Gürtuna’nın ortağı ise 21 yaşındaki kızı Ayşe Asude Gürtuna.

Ali Müfit Gürtuna, “Çok eskiden beri gayrimenkule ilgim var. Belediye başkanlığı dönemimde ciddi bir şehircilik tecrübesi oluşturdum. Yabancı yatırımcılar Türkiye’de güvenilir ortaklar arıyor. Gelmek isteyen çok sayıda yabancı yatırımcı var. Ancak buradaki birçok gayrimenkul projesi çalakalem yapılıyor. Türkiye’yi tanımayan ve istediği partneri bulamayan yatırımcıları çekmek için bu oluşumu hedefledik. Fara ismini de ses uyumu hoşumuza gittiği için seçtik” diyor.

Şirket müdürü kızı

Fara Gayrimenkul’ün müdürlüğünü Gürtuna’nın Yeditepe Üniversitesi’nde okuyan kızı Ayşe Asude Gürtuna yapıyor. Gürtuna, kızının ticari hayata atılmayı çok istediğini belirterek, “Kızım uluslararası ilişkiler okuyor. Şirketin uluslararası ilişkilerini o kuracak. Daha sonra şirkete işletme okuyan oğlum Fatih de katılacak” diyor.

Gürtuna, yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda kişinin gayrimenkul konusunda fikir almak için kendisine geldiğini görünce bu durumu kurumsal bir yapıya kavuşturmak istediğini belirterek şunları söylüyor:

“ABD, Avrupa, Ortadoğu ve Rusya’dan yatırımcılar ve fonlar Türkiye’de güvenilir partnerler arıyor. Bizim de belediye başkanlığımızı biliyorlar. 7 - 8 aydır bu konu üzerinde çalışıyorum. Avrupa’da başta Almanya olmak üzere çeşitli gruplarla görüşüyoruz. Ayrıca İtalya, İngiltere, Rusya, ABD ile Ortadoğu’dan Arap ve İsrailli önemli gruplar Türkiye’de gayrimenkul yatırımıyla ilgileniyor. Birlikte çalışmayı düşündüğümüz büyük gruplar var. Alışveriş merkezi, otel, konut, sağlık merkezi yapmak istiyorlar. Güney sahilleriyle ilgili projeler de çok. Orta boy ve üzeri Anadolu şehirlerine ciddi alışveriş merkezi ve otel ilgisi var. Konya, Çorum, Kahramanmaraş ve Gaziantep bu konuda başta geliyor. Ekonomideki kırılganlık yabancıları biraz korkutuyor ama ilk projeler bu sene başlar.”

ALİ MÜFİT GÜTUNA KİMDİR?

Ali Müfit Gürtuna, 1 Haziran 1952de o zaman Konya simdi ise Karaman iline bagli Ermenekte dünyaya geldi. Orta Dogu Teknik Üniversitesinde Ingilizce Dil Hazirlik Okulunu bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1976 yilinda TRT Haber Merkezinde çalismaya baslayan Gürtuna, 1977 yilinda parlamentoda TRT muhabiri olarak görev yapti. Daha sonra çesitli kuruluslarda üst düzey yönetici olarak çalisti.1984-1989 döneminde Istanbul Büyüksehir Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Gürtüna ayni dönemde Meclis Baskanligi görevini de sürdürdü.

1994 seçimlerinde, Kartal ilçesinden Büyüksehir Belediye Meclisi üyeligine seçildi ve 11 Kasim 1998 tarihine kadar da Istanbul Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekilligi yapti. 12 Kasim 1998 tarihinde Büyüksehir Belediye Meclisi tarafindan bosalan Istanbul Büyüksehir Belediye Baskanligina seçildi. 18 Nisan 1999 tarihinde yapilan yerel seçimlerde Fazilet Partisinden Büyüksehir Belediye Baskanligina seçildi. 2004 seçimlerinde ise Başkanlığa aday olmadı. Daha sonra yeni bir siyasi hareket başlatacağını dile getiren Gürtuna'dan somut bir girişim çıkmadı. "Birlikte hareket ediyoruz" dediği birçok isim bunu tekzip etti..

Gürtuna, evli ve Muhammed Fatih, Asude ve Agah Sina adlarinda üç çocugu var.

mlliyet/cafesiyaset



Bu haber 2,068 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,570 µs