En Sıcak Konular

Erdoğan'dan: KKTC-Filistin benzetmesi

19 Temmuz 2008 20:14 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Annan Planı'na evet diyerek, masada barışı isteyen taraf olduğunu belirtti. Erdoğan, "Kıbrıs'ta Türk Cumhuriyeti kurulacak, Kıbrıs Türk devleti olacak" dedi. Erdoğan, ambargolar

Başbakan Erdoğan, Girne Amerikan Üniversitesi'ne bağlı Teknopark'ın açılışını yaptı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin eğitimde özellikle son 5 yılda 42-43 bin üniversite öğrencisinin olduğu bir ülke haline geldiğini kaydetti.

Erdoğan bu rakamın 60 bine yükselmesi hedefinde olduklarını bildirdi. KKTC'nin bir cazibe merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını belirten Erdoğan, Anavatan, yavruvatan dayanışması içinde adım atacaklarını ifade etti.

KKTC SÖZÜNÜ TUTTU

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık 2004'te müzakere sürecinin başladığını belirtti ve o dönemde KKTC'nin verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

Erdoğan, "Birçok mücadelelerden sonra gerçekleştirdik bunu. Safdışı bırakmak istediler. Verilen mücadele sonunda 17 Aralık 2004 tarihinde müzakere sürecinin başlamasına karar verildi. Bitti mi, tabiki bitmedi. O dönemde atılan en önemli adımlardan bir tanesi 24 Nisan 2004 tarihinde Kıbrıslı Türkler bir şey kazandı. Şu anda kayıpmış gibi görünüyor. Ama kazanmıştır. Kıbrıslı Türkler hep masadan kaçıyor deniliyordu. O gün ne oldu? Kıbrıslı Türkler masadan kaçmadı, Kıbrıslı Rumlar masadan kaçıyor. Peki bu nasıl oldu? Yapılan referandum sonunda Annan Planı'na kuzey evet dedi, güney hayır dedi. Burada insanlık karşısında Kuzey verilen sözü yerine getirmenin aslında gururunu yaşıyor. Şu anda nerede neyi konuşsak neyi tartışsak, karşılarına 24 Nisan 2004'ü getirdiğimizde söyleyecek sözleri kalmıyor. Kuzey Kıbrıs sözünü tuttu mu tuttu. Güney Kıbrıs sözünü tuttu mu? Tutmadı. Siz kimi ödüllendirdiniz? Güney Kıbrıs'ta Rumları ödüllendirdiniz. Peki Türkleri ne yaptınız? Ceza verdiniz" dedi.

FİLİSTİN'E BENZETTİ

"Aslında cezalandırılan 2 ülke var. Kuzey Kıbrıs ve Filistin" diyen Erdoğan adada kalıcı barışın sağlanması gerektiğine vurgu yaparak "Şu anda da Kıbrıs'ta Türkler cezalandırılıyor. Ama birgün ister istemez sonunda inanıyorum ki Kıbrıs Türk Devleti kurulacaktır. Siyasi eşitlik olacaktır. Kıbrıs Türk devleti olacak. Adil, kapsamlı netice çıkacak. Ve bu kalıcı olacak. Geçici değil. Şu andaki Türkiye Cumhuriyeti iktidarının bunun dışındaki hiçbirşeye evet demesi mümkün değıildir" diye konuştu.

cha



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs