En Sıcak Konular

Baykal Anayasa Mahkemesi'ne sunulan raporu değerlendirdi

19 Temmuz 2008 16:39 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bunu, (Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın AK Parti'nin katılmasıyla ilgili dava hakkındaki raporu) beğeniyoruz ya da beğenmiyoruz diye bir tartışma yapılamaz. Siyasetçilerin bundan uzak durması lazım'' dedi.

Baykal, Geçit beldesinde yapılacak olan cemevinin temel atma törenine katılmak, Ulalar, Mollaköy, Altınbaşak ve Yoğurtlu beldelerinde gezi ve incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Erzincan Havalaanı'na geldi.

Havaalanındaki VİP Salonu'nda gazetecilerle bir araya gelen Baykal, bir gazetecinin, Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın AK Parti'nin kapatılma davasıyla ilgili raporu hakkındaki görüşlerini sorması üzerine, Anayasa Mahkemesi'nin görevini sorumlu ve dikkatli bir şekilde yerine getirdiğini söyledi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın her türlü siyasi bağlantının ötesinde kendine verilen görevi yerine getirerek iddianameyi hazırladığını ifade eden Baykal, şöyle konuştu:

''Yargının kararını da saygıyla bekleriz. Eğer hukuk düzenli bir şekilde işliyorsa, kurallara göre çalışıyorsa, kamu vicdanını rahatsız eden bir ihlal söz konusu değilse, benim görüşüme göre yargının işleyişine müdahale etmekten kaçınmak gerekmektedir. Bunu siyasi tartışma konusu yapmak bence doğru olmaz. Anayasa Mahkemesi üyeleri sorumluluklarının bilincinde ve konu raportöre verildi, o da görevini yaptı ve açıkladı. Bunu beğeniyoruz ya da beğenmiyoruz diye bir tartışma yapılamaz. Siyasetçilerin bundan uzak durması lazım.''

Hukukun işlediğini ve bundan sonra hangi karar alınırsa alınsın Türkiye'nin demokrasi birikiminin ortaya çıkacağını vurgulayan Baykal, ''Bu konuda hiç kuşku duymuyorum. Bir yargı kararı eğer hukuk çerçevesinde alındıysa, hukuki ilkeler ve yöntemlerle hukuki yetkiler gözetilerek sadece hukuki bir anlayış içerisinde konu ele alınıp değerlendirilmişse, demokrasimizin bundan zarar görmesi söz konusu olmaz'' diye konuştu.

Dava ilk açıldığı zaman AK Parti'ye özeleştiri yapmayı tavsiye ettiğini anımsatan Baykal, ''O zaman 'ne özeleştirisiymiş' diye tepki gösterildi. Özeleştirinin ne kadar gerekli olduğunu, sanırım AKP'nin yöneticileri kavramıştır. Bundan sonra özeleştirinin ötesinde yeni bir politika ve siyaset anlayışını, AKP'nin ya da yerine kurulması söz konusu olursa, o siyasi partinin mutlaka değerlendirmesi gerekiyor. Türkiye'yi bu hale getirten AKP iktidarıdır. Bu politika böyle devam ettirilemez. AKP'nin yerine başka bir partinin kurulması söz konusu olursa o parti tarafından da devam ettirilemez'' dedi.

Baykal, basın açıklamasının ardından, Geçit beldesine yapılacak olan cemevinin temel atma törenine katılmak üzere söz konusu beldeye hareket etti.
 
zaman



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,389 µs