Deniz Baykal bir öyle bir böyle | " /> Deniz Baykal bir öyle bir böyle | "/>

En Sıcak Konular

Deniz Baykal bir öyle bir böyle

19 Temmuz 2008 15:41 tsi
Deniz Baykal bir öyle bir böyle CHP lideri Deniz Baykal'a ''eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni oluşumunu nasıl değerlendirdiği ve başarılı olup olamayacağı'' sorusu yöneltildi. Peki Baykal, Abdullatif Şener için neler söyledi?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''AKP yönetimi, Türkiye'nin böyle bir gerilime sürüklenmesini önlemek için bir uzlaşma arayışına girmiş olsaydı, dayatmacı, zorlayıcı bir yaklaşım içinde olmasaydı, Türkiye'yi krize sürükleyebilecek kararları alırken muhalefetle, bizlerle daha yakın bir iş birliği içine girmiş olsaydı, sanıyorum bugün Türkiye'nin tablosu daha farklı olurdu. AKP'nin durumu da farklı olurdu'' dedi.

Deniz Baykal, iki günlük programının ardından Bursa'dan ayrılmadan önce, 700 yıl önce kurulan, Osmanlı kır mimarisinin örneklerini Türkiye'de en iyi yaşatan köy olarak bilinen tarihi Cumalızık köyünde partililerle kahvaltı yaptı, köy sakinleriyle sohbet etti, köyü gezmeye gelen vatandaşlarla anı fotoğrafı çektirdi.

Kahvaltının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Baykal, ''eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in yeni oluşumunu nasıl değerlendirdiği'' yönündeki soruya, ''O konularda bir şey söylemek bana düşmez. Ben sadece sayın Şener'in çok saygıdeğer bir insan olduğunu, sorumluluk üstlendiği dönemde ortaya koyduğu uygulamanın tutarlı, ahlaklı bir anlayış yansıttığını ve O'nun siyasi yaşamda söz sahibi olmasından Türkiye'nin yararlı çıkacağına inandığımı, bundan şahsen de mutluluk duyacağımı ifade ettim'' yanıtını verdi.

CHP Lideri Baykal, bir gazetecinin ''Daha önceki açıklamalarınızda ' Şener'i daha farklı görüyorum' demiştiniz'' şeklindeki hatırlatması üzerine de şunları söyledi:

''Bu kanaatimi eskiden beri söylemiştim. Keşke çok daha önceleri AKP yönetimi Türkiye'nin böyle bir gerilime sürüklenmesini önlemek için bir uzlaşma arayışına girmiş olsaydı, dayatmacı, zorlayıcı bir yaklaşım içinde olmasaydı, Türkiye'yi krize sürükleyebilecek kararları alırken muhalefetle, bizlerle daha yakın bir iş birliği içine girmiş olsaydı, sanıyorum bugün Türkiye'nin tablosu daha farklı olurdu, AKP'nin durumu da farklı olurdu. AKP'nin bu gelinen noktada bu değerlendirmeyi yapması lazım. İnsanları kolay gözden çıkartmamak lazım. Birikimleri değerlendirmek lazım. Sayın Şener, Türkiye'yi bugün krize sürükleyen konularda çok önemli, yapıcı roller üstlenebilirdi, ama AKP yönetimi bu arayışa girmedi.''

''Peki sizce oluşum başarılı olur mu?'' yönündeki başka bir soruyu da Baykal, ''O konuda bir şey söyleyemem, hem bana düşmez hem de gerçekten benim gözlemlerimin ötesinde bir ortam. Hayırlı olsun, başarılar diliyorum'' şeklinde yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumalıkızık programının ardından Yenişehir Havaalanı'ndan özel bir uçakla Erzincan'a hareket etti. (aa)

cafesiyaset



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,882 µs