En Sıcak Konular

Bu rozet DSP'yi rahatsız etti

19 Temmuz 2008 15:35 tsi
Bilgi almaktan çok niyet okuma gayesiyle akla hayale gelmeyen konularda TBMM Başkanlığı’na soru önergeleri veren DSP, yine bir soru önergesi skandalına imza attı.

Kapatma davası ve Ergenekon sürecinde hükümet çalışmalarını engelleme gayretlerini protesto etmek amacıyla yakalarına üzerinde “Bırakın da çalışalım” rozeti takan AK Parti milletvekillerinden rahatsız olan DSP’li Süleyman Yağız, rozeti de soru önergesi olarak TBMM’ye taşıdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunulan Önergede şu sorular yöneltiliyor:

“Partinizin 15 Temmuz 2008 günü gerçekleştirilen TBMM Grubu toplantısında bazı milletvekilleriniz, yakalarına, üzerinde, “Bırakın da çalışalım” yazılı rozet takarak kime ve kimlere mesaj vermek istemişlerdir?

Eğer bu rozet, partinizin TBMM ve hükümet faaliyetlerinin engellenmemesine yönelik bir mesajı içeriyorsa sizleri engelleyen biri ya da birileri mi var ki, milletvekilleriniz böyle bir rozeti takma gereksinmesini duydular?

Bu rozeti takan milletvekilleriniz, partinizin büyük bir çoğunlukla iktidarda olduğunu bilmiyorlar mı ki, “Bırakın da çalışalım” diye yakınmaktadırlar?

“Eğer bu mesaj, partiniz hakkında açılan kapatma davasıyla ilgiliyse -ki bazı gazetelerde bu yönde haberler çıkmış ve bir milletvekiliniz de ‘Ne anlama geldiği anlaşılmıyor mu?’ diyerek bunu zımnen de olsa kabul etmiştir- mahkemeyi etkileme çabası gibi bir algılamaya yol açmaz mı?”

“Partinizin 340 kişilik grubu bulunmasına ve sizin isteğinizle TBMM’nin Temmuz ayında da çalışma kararı almasına karşın özellikle son günlerde milletvekillerinizin devamsızlığı yüzünden toplantı ve karar yeter sayıları bile birçok kez sağlanamamıştır. Dolayısıyla TBMM çalışmaları bizzat partinizin milletvekilleri tarafından engellenmiştir. Bu, “Bırakın da çalışalım” mesajıyla çelişen komik bir durum değil midir? Bu tutumu samimiyetle izah etmek mümkün müdür?”

“Milletvekillerinizin bu tutumu, kamuoyunda, “Hem kel, hem fodul” ve “Hem suçlu, hem güçlü” deyimlerimizi çağrıştırmasına neden olmuştur. Siz de aynı kanaate katılıyor musunuz?”

habervaktim.com



Bu haber 1,066 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs