temiz eller kararı aldı | " /> temiz eller kararı aldı | "/>

En Sıcak Konular

Vatikan da temiz eller kararı aldı

19 Temmuz 2008 13:59 tsi
Vatikan da temiz eller kararı aldı Papa 16. Benediktus, tarihi bir açıklama yaparak, vicdani rahatsızlığını belirtih, cinsel taciz yapan rahiplerin adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Papa 16. Benediktus, Avustralya'da büyük tartışmalara neden olan rahiplerin cinsel tacizinden "utanç" duyduğunu ve "bu kötülüğü" yapanların adalete teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Gençlik Günü kutlamalarına başkanlık etmek üzere Avustralya'da bulunan Papa 16. Benediktus, Sidney'de Avustralyalı piskoposlar ve papaz okulu öğrencileri önünde yaptığı konuşmada, "bu milletin bazı rahip ve din adamlarının çocuklara cinsel tacizde bulunmasından utanç duyduklarını" belirtti.

Papa, cinsel tacize uğrayanların çektiği acılardan "derin üzüntü" duyduğunu ve aynı acıyı paylaştığını da söyledi.

Bu kötülüğü yapanların kesinlikle cezalandırılması gerektiğini belirten Papa, cinsel tacize uğrayan çocukların sevgi ve özene ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Papa'nın "bu özrü" ayrı bir önem taşıyor, çünkü Papa, daha önce de Amerikan Katolik Kilisesi'ni lekeleyen rahiplerin cinsel taciz skandalından ''büyük utanç duyduğunu'' söylemiş, hatta Washington'da gizlice "kurbanları" kabul etmişti. Ancak Papa, Avustralya'daki bu konuşmasıyla ilk kez halka özürlerini sunmuş oldu.

-ELEŞTİRİLER-

Cinsel tacize uğrayanları ve ailelerini savunan Broken Rites hareketi, Papa'nın bugün Sidney'de halka sunduğu "özrü" yetersiz buldu.

Hareketin sözcüsü Chris MacIsaac, "Özürler bir başlangıç olabilir ancak daha fazlasını görmek istiyoruz" dedi.

MacIsaac, "Kurbanlara doğru davranılmasını istiyoruz. Dışlandıkları izlenimine kapılmalarını istemiyoruz. Katolik yetkililer tarafından bir kez daha istismara uğramalarını istemiyoruz" diye konuştu.

Bu arada Melbourne'de bir rahibin tacizine uğrayan iki genç kızın ebeveynleri de taşındıkları Avrupa'dan Sidney'e gelerek, Papa ile görüşme talebinde bulundu.

Tacizin ardından bir kızı intihar eden baba Anthony Foster, Papa'nın özrüyle ilgili olarak, "Bunlar sadece sözler, 13 yıldır aynı şeyi duyuyoruz. Bunlar sadece özür, arkasında somut bir şey yok, bunu aramaya geldik" dedi.

aa



Bu haber 332 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,797 µs