başörtüsü mağduru ! | " /> başörtüsü mağduru ! | "/>

En Sıcak Konular

Anne kız başörtüsü mağduru !

19 Temmuz 2008 13:29 tsi
Anne kız başörtüsü mağduru ! 
ÖSS'de Türkiye 50'incisi Antalya'da ise 3'üncüğ olan kızına başörtülü olduğu için ödül verilmeyince isyane den anne Öztürk de başörtüsü mağduruymuş..

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde düzenlenen törende ÖSS'de Antalya 3.üncüsü olan kızına başörtülü olduğu için ödülü verilmeyince gösterdiği tepki ile gündeme gelen  Melek Öztürk, kendisinin de zamanında baskılara maruz kaldığını ve şimdi kızının da aynı duruma düşmesinden dolayı dayanamadığını söyledi.

“Başörtüsü yasağından bende çok çektim” diyen memur emeklisi  Öztürk, memuriyet hayatının son iki yılında kapandığını ve buyüzden servis aracına alınmadığını anlattı.

Ödül töreninde kızından daha az puan alan şortlu öğrencilerin kürsüye çıkarak ödüllerini aldıklarını, fakat kızının bu haktan mahrum bırakıldığını belirten Melek Öztürk, bu çifte standarda dayanamayarak  kürsüye çıktığını söyledi.

Yaşadıklarıyla ilgili Haber7'nin sorularının cevaplayan anne Öztürk, 'Kılık kıyafet Yönetmenliği'nin ne olduğunu çok iyi bildiğini ve herkesin nu yasalar çerçevesinde hareket etmesi gerekirken, kamu sal alan olmayan salonda kızının başörtülü olduğu için kürsüye çağrılmayıp sadece adının okunmasına bir anlam veremediğini söyledi. Kızından önce şortla sahneye çıkarak ödül alan öğrenciler bir ayrım yapılmamasına dikkat çeken Öztürk,  "Ben de emekli memurum ve kılık kıyafet yönetmeliğinin ne olduğunu biliyorum. Çalışırken de bunlar oldu. Salona plajlarda dolaşılan şortlara  gelenler oldu ama onlara kimse bir şey demedi. Bize ise suçluymuşuz gibi davranıldı.  Benim gösterdiğim tepkinin sebebi inancımızdan dolayı 'zenci muamelesi' görmekten kaynaklanıyor." diye konuştu.

Ödül töreninde cereyan eden olayların bazı medya organlarına yansıdığı gibi olamadığını belirten Öztürk, kürsüye çıkarılmayan kızının adı okunanca ayağa kalkarak kendini alkışladığını ve kızı adına kendine verilmesi teklif edilen ödülü almayarak salonu terk ettiklerini söyledi.

Kızlarına örtünme konusunda hiç bir zaman baskı yapamağını söyleyen anne Melek Öztürk, 13 yaşında bir kızı daha olduğunu ve ablasının yaşadıklarından sonra onun da etkilendği söyledi.

haber7.com/Ersin Çelik



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,066 µs