En Sıcak Konular

MİT'in çok gizli ŞOK raporu

19 Temmuz 2008 10:01 tsi
MİT'in çok gizli ŞOK raporu Ergenekon Operasyonu, TSK içinde ayrı bir örgütlenme çabasında olan yeni bir yapıyı da deşifre etti.

Şu ana kadar yapılan çalışmalar, Harp Okulu öğrencileri üzerinden yürütülen yeni bir yapılanmanın boyutlarını gözler önüne serdi.

Ergenekon Operasyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde ayrı bir örgütlenme çabasında olan yeni bir yapıyı da deşifre etmiş oldu. Şu ana kadar yapılan gözaltı ve aramalarda ele geçirilen bilgi ve belgeler, harp okulu öğrencileri üzerinden yürütülen yeni bir yapılanmanın boyutlarını gözler önüne serdi. Akşam gazetesinin dünkü “6’sı Kurmay Albay 30 subaya Ergenekon sorgusu” başlıklı haberin perde arkasını Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz yazdı.

Yavuz’un detaylandırdığı habere göre, "Karargah Evleri" adı verilen yeniden yapılanmanın tüm ayrıntıları Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından üç yıl önce 'çok gizli-kontrollü' raporlarla teyit edildi. Özellikle Alevi kökenli öğrenciler üzerinden yapılanmayı hedefleyen oluşumun çatısını ise İşçi Partisi olarak kayıtlara geçti. İlginç olan nokta ise MİT tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilen uyarı mahiyetli rapor, Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan aramada İşçi Partisi genel merkezinde çıktı.

Rapora göre Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde illegal-etnik yapılanma vardı ve içerisinde kurmay subaylar, askeri öğrenciler ve sivil unsurlar 'karagah evleri' adı verilen bir çatı altında örgütlenmişti. İllegal yapılanmanın tüm detaylarıyla anlatıldığı MİT raporunda örgütün hücreler şeklinde örgütlendiği, telefon kullanmadığı ve İşçi Partisi ile irtibatının deşifre edilmemesi için özel çalışma yapıldığı ifade edildi.

Hava Harp Okulu hedef

Rapora göre Alb. C.K.'nın koordinesinde albaylar Y.K, T K, S K ve F K ile binbaşı B. örgütlenmenin asker ayağını oluşturuyor. Aynı görüşü benimseyen subayların kurmaylık sınavında yüksek notlar almasının sağlanarak üst kadrolara yerleşmesinin planlarıyla ortaya konduğu çalışma şekline göre hareket 3 ayak üzerinden yapılanıyor. Sivil kesim de finans desteği ve lojistik destek sağlayan Alevi kökenli işadamları yer alırken askeri kesim de yaklaşık 20 subay var. Sivil kanatın altında ise halen operasyon kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partili B. G, H.Ç. ve Z. Ö. var.

Gruplar arasında koordinasyonu ise İstanbul Metrocity AVM’de iş yeri sahibi olan İ. A. yapıyor. Hem öğrenci temini hem de hareketin üzerine bina edileceği Alevi aşiretinin ise Erzincan Çayırlı bölgesinde bulunduğu raporlara yansıdı. Yine aynı raporlarda bazı mühimmatların da kasalar içerisinde lojmanlarda muhafaza edildiği belirtiliyor. Oluşum içerisinde temel kural olduğuna dikkat çekilen raporlara göre, hareket tüm askeri okullarda benzer yapılanma çalışmaları yürütüyordu.

Ankara’da da tespit edildi

Benzer oluşumun Ankara'da olduğu son operasyonlarla ortaya çıktı. Son operasyonda gözaltına alınan Kemal Aydın, Neriman Aydın ve Ali Özoğlu'na öğrenciler ile temasları soruldu. Savcı Zekeriya Öz tarafından yollanan rapordan hareket eden Genelkurmay Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iddiaların incelenmesini istedi. Hem çok gizli ve hassas belgelerin içeriğinin doğruluğu hem de bu kuvvet komutanlığında bulunan belgelerin İşçi Partisi'ne nasıl sızdığı araştırılıyor. Soruşturma kapsamında raporda ismi geçen 6'sı Kurmay Albay olmak üzere 20'den fazla subay ve çok sayıda askeri okul öğrencisinin ifadelerine başvurulacak.

bugün



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs