Gamalı haçı, TTBD de kullanmış ! | " /> Gamalı haçı, TTBD de kullanmış ! | "/>

En Sıcak Konular

Gamalı haçı, TTBD de kullanmış !

19 Temmuz 2008 09:05 tsi
Gamalı haçı, TTBD de kullanmış ! Ergenekon iddianamesinin ardından kamuoyu 'Agharta' ve 'gamalı haç' gibi kavram ve sembolleri sıkça duymaya başladı. Aslında bunlara birkaç sene önce de ratslamıştık..

Ancak 'gamalı haç' sembolü, Ergenekon'dan önce İzmir'de ulusalcı nitelikteki Türkçü Toplumcu Buduncular Derneği (TTBD)'nin yargılama sürecinde de gündeme gelmişti. TTBD, 6 Mayıs 2006'da İzmir'de 'Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun' diye imza kampanyası düzenlemişti. Bunun üzerine İzmirli 16 avukat, sendikacı ve hekim, Tozkoparan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve kendisi hakkında dava açılmıştı. Davanın müdahil avukatlarından Arzu Demirci, ilk duruşmada derneğin kullandığı amblemin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nın 'gamalı haç'ına benzediğini dile getirdi. Şaman olduğunu kabul eden Cenk Tozkoparan, gamalı haç iddiasına ise şu cevabı verdi: "Gamalı haç konusunda benim yazdığım bir kitabın kapağında bulunan işaret aslında Göktürk alfabesindeki Z harfinin karşılığı olan bir harftir."

Dernek, 30 Ağustos 2003 tarihinde İstanbul'da Kızıl Elma Koalisyonu olarak anılan Türkçü-Devrimci ittifakı toplantısına katılarak destek çıkmıştı. Yargılanan derneğin avukatının ise Ergenekon terör örgütü davasının tutuksuz sanıklarından avukat Fuat Turgut olması bir başka ilginç nokta. Söz konusu ulusalcı dernek, kendini feshetmiş durumda. Cenk Tozkoparan'ın yargılanmasına ise devam ediliyor.

Gülay Kömürcü'nün kolunda da vardı

Gamalı haç tartışmaları ilk olarak Ergenekon terör örgütü davasının tutuksuz sanıklarından Güler Kömürcü ile gündeme geldi. Kömürcü'nün kolundaki Gamalı haçın, iddianameye giren Agharta tarikatının sembolü olduğu öne sürüldü. Kömürcü'nün, aranan eski vekil Turhan Çömez ile aynı karede yer aldığı fotoğraflar basında geniş yer buldu. Kömürcü'nün Ergenekon tutuklusu Zekeriya Öztürk'le evliliği için hazırlandığı davetiyede ise "Ezel zamanlarının birlikteliğine ant içilen Ruhların zamanından ruhlar dünyasının sonsuzluğuna kadar... Kozmos, Evren, Kainat ve Tanrı'nın izniyle" gibi, Agharta inanışından alıntılar taşıdığı kamuoyunda tartışılmıştı.

zaman



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,043 µs