En Sıcak Konular

Şehit Üstteğmen'in cenazesi yürekleri dağladı

18 Temmuz 2008 23:01 tsi
Bingöl'de PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Özel Harekat timinde görevli Üsteğmen Serkan Gencer'in cenazesini onbinler uğurlarken eşinin feryadı yürekleri dağladı.

Şehidin naaşı ilk olarak Kaletepe Mahallesi'ndeki evine getirildi. Burada cenaze yakınları ağıtlar yaktı. Ardından şehit Üsteğmen Serkan Gencer'in cenazesi cenaze namazı kılınmak üzere Nur Camii'ne getirildi.

Burada yapılan törene Kırıkkale Valisi Mustafa Demirel, milletvekilleri Mustafa Özbayrak, Turan Kıratlı, Vahit Erdem, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Jandarma Okular Komutanı Tümgeneral Tayfun Yıldız, çevre belediye başkanları, askeri erkan şehidin yakınları ve on binlerce vatandaş katıldı.

Şehidin tabutunun musalla taşına konmasının ardından vatandaşlar tabutun üzerini çiçeklerle süsledi.

Bu arada şehidin kardeşleri Ömer ve Erkan Gencer'in yanı sıra babası Arslan Gencer, tabutun başına gelerek resmini öptü ve hakkını hela ettiğini söyledi.

İkindi namazı ardından İl Müftüsü Osman Şarklı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Ardından şehide dua ederek, bir daha Kırıkkale vatandaşlarının cenaze görememesi temennisinde bulundu. Ardından şehit yakınlarına geçmiş dedi.

Namazın ardından şehit Gençer, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına konuldu. Buradan Hürriyet Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Vatandaşlar 'şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK, bir şehit ölür bin şehit doğar ve buna benzer sloganlar attı' Meydanda cenaze, top arabasından alınarak, cenaze arabasına kondu. Buradan defnedilmek üzere Bahşılı ilçesinde bulunan şehitliğe getirildi. Saygı atışının ardından şehit toprağa verildi. Tabutta bulunan Türk bayrağı acılı baba Arslan Gencer'e verildi.

Ağıtlar yakan şehidin eşi Nurgül Gençer, "Serkan ölmedi. Bana öldüğünü söylemeyin. Bu günü yaşamak istemiyorum. Hani bizi bırakmayacaktın" diyerek ağladı.

Uzun zamandır oğluyla görüşmediğini açıklayan acılı baba Arslan Gençer, "3 yıldır Bingöl'de görev yapıyordu. 10 gün önce Muğla'ya tayini çıktı. Eşyalarını paketledi ve gönderdi. Vatan sağ olsun. Bir oğlumda Batman'da uzmançavuş, bir Serkan ölür bin Serkan dirilir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.

cihan



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,769 µs