En Sıcak Konular

'Ergenekon okyanus ise ben bir damlayım'

18 Temmuz 2008 22:18 tsi
'Ergenekon okyanus ise ben bir damlayım' Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde kalan Ergenekon tutuklusu emekli paşa Tolon'un bugünkü ziyaretçisi bir "gazete sahibi" idi. "Ziyaretçi"nin aktardığına göre Ergenekon "okyanus", paşa ise "damla" imiş. Tolon, "çalışmaları" için ise bakın ne

Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Tanzer Ünal, Kocaeli 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Orgenaral Hurşit Tolon'u, bugün ziyaret ettiğini söyledi. Ünal, yaptığı açıklamada, 1997-99 yıllarında Kocaeli'nde 15. Kolordu Komutanı olarak görev yapan emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u, "eski bir dost, arkadaş" olarak ziyaret ettiğini belirtti. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı izinle ziyaretini saat 11.30-12.00 arasında gerçekleştirdiğini ifade eden Ünal, "Tolon paşa, ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur paşa ile kalıyor, morali çok iyi. Gazete, kitap okuyor, televizyon seyrediyor, spor yapıyor" dedi.

Hurşit Tolon'un, sohbet sırasında, hakkındaki tüm iddiaları reddettiğini ifade eden Ünal, açıklamasında Tolon'a ait olduğunu söylediği şu sözlere yer verdi:

"Hayatımda Türkiye Cumhuriyet'i yasalarına göre suç olan hiç bir faaliyette bulunmadım. Yasal olmayan, silahlı ve silahsız örgüt içinde olmadım. Ergenekon'dan söz ediyorlar... Ergenekon bir okyanus ise ben bu okyanusta bir damla, bir kum tanesi bile değilim. İzmit halkının yüzünü kızartacak hiçbir hareketin içinde olmadım."

ADALET KISA ZAMANDA YERİNİ BULACAK

Ünal, Hurşit Tolon'un gözaltına alındığında kendisine "bana sorguda (madem emekli olmuşsun, başkaları gibi neden balık tutmuyorsun, resim yapmıyorsun?) diye sordular" dediğini dile getirerek, Tolon'un sözlerini şöyle aktardı:

"Halbuki sen de biliyorsun. Fenerbahçe Orduevi'ndeki törende vardın. Veda konuşmamda, halkı aydınlatma ve bilgilendirme çalışması yapacağımı söylemiştim.

İşte bu çalışmalar, sivil toplum örgütü içindeki faaliyetlerim. Verdiğim konferanslar bazılarını rahatsız etti. Ergenekon'a baş arıyorlardı, bizi buraya monte ettiler. Bizim vatanı, milleti sevmekten, Atatürk ilkeleri yolunda yürümekten başka yolumuz yoktur. Benim ve Şener paşanın morali yerinde. Bol bol okuyoruz ve gelişmeleri izliyoruz. Adalet kısa zamanda yerini bulacaktır. Kocaeli'ndeki bütün dostlarıma selam ve sevgilerimi sunuyorum." Ünal, Hurşit Tolon ile görüşmesini, gazetesinin yarınki baskısında haber olarak değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

aa



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs