haberin var mı?' | " /> haberin var mı?' | "/>

En Sıcak Konular

'Cemil bey haberin var mı?'

18 Temmuz 2008 20:14 tsi
'Cemil bey haberin var mı?' Başbakan Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi gazetecilerin MİT'in hazırladğı ve HKK Savcılığı'nın soruşturma başlattığı rapora yönelik sorulara cevap verdi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT’in hazırladığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcılığı’nın da soruşturma başlattığı Türk Silahlı Kuvvetleri içinde illegal yapılanmaya ilişkin rapordan haberi olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, KKTC’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bir gazetecinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın TSK içinde illegal örgütlenme olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattığını ve MİT’in de daha önce bu konuyla ilgili bir rapor hazırladığı şeklindeki haberleri hatırlatarak, “Böyle bir rapordan haberiniz var mıydı?” sorusu üzerine şöyle dedi:

“Benim masamdan geçmeyen veya benim imzam bulunmayan görmediğim bilmediğim bir yazı, belge hakkında konuşma haddimde değildir. Böyle bir şeyi ben bilmiyorum.” Bu sırada yanında bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a dönerek “var mı” diye soran ve “Hayır” yanıtını alan Erdoğan, “İçişleri Bakanım bilmiyor. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak Cemil Bey de burada. Böyle bir şey yok ama bizim bilgimiz dışında direk olarak yargıya böyle bir şey intikal ettiyse onu da bilemeyiz” diye konuştu.

-“MAHKEMENİN KARARINI BEKLİYORUZ”-

Erdoğan başka bir gazetecinin de Anayasa Mahkemesi raportörünün “AKP kapatılmasın” şeklinde rapor verdiğini belirterek, “Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine de şöyle konuştu:
“Artık bizim söyleyeceklerimizi en son Cemil Bey sözlü savunmamızda ortaya koydular. Ondan önce Anayasa Mahkemesi’ne sunduğumuz iki cevabi yine bizim anayasa metinimiz oldu. Artık her şey orda bitmiştir. Şu andan itibaren biz, Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararı bekliyoruz. Ne söylediysek orda söyledik, hepsi orada. Ve bizler ülkemize hizmet etmekten başka şu ana kadar herhangi birşey yapmış bir parti değiliz.

Söylenen iddiaların zaten tamamını reddeden bir icraat içerisinde olduk ve bundan sonra da yine aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma yoludur. Halkımızın yaşam standardını daha yükseltebilme yoludur ve dünya ülkeleri arasında Cumhuriyetin 100. yılında inşallah Türkiye’yi ilk 10 ülke arasına sokma mücadelesi yoludur.”

haber7



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,430 µs