En Sıcak Konular

Baykal: Sakın haaa...

18 Temmuz 2008 19:46 tsi
CHP lideri Deniz Baykal, ''Kimse, 'Ben Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum' diye kenarından köşesinden Türkiye'yi didiklemeye kalkmasın'' dedi.

Baykal, Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesince yaptırılacak olimpik yüzme tesislerinin temelini attı, Altınşehir Mahallesi'nde yaptırılan ''Gençlik Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

CHP lideri, Altınşehir Gençlik Merkezi'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kararını verdiğini ve yolunu seçtiğini, kimsenin Türkiye'nin temelleriyle ilgili kuşkusunun olmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin laik ve demokratik bir cumhuriyet olduğunu ve öyle kalacağını ifade eden Baykal, bunu kimsenin tartışmaya açamayacağını kaydederek, şöyle konuştu:

''Kimse 'Türkiye'de Müslümanlara baskı yapılıyor' ya da 'Ben, Atatürk'ü sevmiyorum. Humeyni'yi seviyorum' diye kenarından köşesinden Türkiye'yi didiklemeye kalkmasın. Türkiye, bir Atatürk cumhuriyetidir ve öyle kalmaya devam edecektir. Halkımız, milletimiz inançlarını özgürce yaşayan bir millet. Herkesin dini, inancı, ibadeti özgürce yerine getirilecek. Halkımızın ezici bir çoğunluğu Müslüman. İnançlarıyla iftihar ediyor. Biz de inançlarımız ve milletimizle iftihar ediyoruz. Türkiye, dünyada İslamiyetin en güzel yaşandığı yer. Türkiye, en temiz İslamiyetin yaşandığı yer. Türkiye, en özgür İslamiyetin yaşandığı yer. Bin yıldan beri İslamiyetin içindeyiz, bin yıl daha böyle yaşamaya devam edeceğiz. Kimseden İslamiyet öğrenmeye ihtiyacımız yok. İslamiyetin ne olduğunu biliyoruz. İslamiyet dürüstlük demektir, İslamiyet yalan söylememek demektir, İslamiyet yetim hakkı yememek demektir, İslamiyet, helali haramı bilmek demektir, İslamiyet söz verip dönmemek demektir, dürüst ve namuslu bir anlayış içinde bütün yaşamını yönlendirebilmek demektir. Bu konuda milletimizin kimseden ders almaya ihtiyacı yok. Millet malına gözünü dikenlerden, kamu kaynaklarını kendisinin, yakınlarının çoluk çocuğunun çıkarı için kullananlardan İslamiyet dersi almaya bu milletin ihtiyacı yoktur. Dinimizle, devletimizle iftihar ediyoruz, Peygamberimizle iftihar ediyoruz, Mustafa Kemal Atatürk ile iftihar ediyoruz.''

Hizmete açılan bu tesislerde çocukların bu zihniyet ve anlayışla yetiştirileceğini dile getiren Baykal, bu tür tesislerde bölücülük, ayrımcılık, dışlayıcılık olmayacağını, insanların ''bizden olanlar, olmayanlar'', ''dindar olanlar, olmayanlar'', ''bizim tarikattan olanlar, olmayanlar'' diye bölünmeyeceğini söyledi.

Baykal, böyle tesislerde kardeşlik, dostluk, sevgi, birlik ve bütünlüğün hakim olacağını ifade ederek, ''Bu umutlar içindeyim. Bu nitelikte açılan her tesis, Türkiye'nin geleceğini daha da güvence altına alıyor. Hepimiz bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada kadınıyla erkeğiyle sevgi ve dayanışma içinde bir aradayız. Bunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Bu beraberliğimizi koruyacağız. Dünyaya bu niteliğimizle örnek olmaya devam edeceğiz. Buna inanıyorum. Bu doğrultuda çalışan herkese şükranlarımını sunuyorum'' diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Baykal, daha sonra hizmete açtığı tesisi gezdi, eğitim gören çocuklarla sohbet etti.

haber7



Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,428 µs