sana burs yok' | " /> sana burs yok' | "/>

En Sıcak Konular

'Sen köylüsün sana burs yok'

18 Temmuz 2008 15:45 tsi
'Sen köylüsün sana burs yok' Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenci affı bekleyen öğrenciler adına yanına gelen temsilcilerle görüşürken, “ODTÜ’lü Hasan”ın hikayesini öğrendi.

ODTÜ yönetimi, Türkiye 1042’ncisi Hasan Çalık’a, “Köylü çocuğu olarak burayı kazanamazsın, git de sana bursu okulu kazandıran cemaatler versin” demiş. 
  
Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 500 bin öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affıyla ilgili olarak temsilcilerle görüşen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dramatik bir öyküden de haberdar oldu. Çelik, olayın kahramanı Hasan Çalık’ı dinlemek istedi. İşte ODTÜ'lü Hasan Çalık'ın hikayesi: 

“SIRADAN BİR LİSEDEN BURAYI NASIL KAZANIRSIN!”

Köyde doğup büyümesine rağmen, kendi çabasıyla Türkiye 1042'incisi olarak 1999'da ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazanan Tokat'lı Hasan Çalık, “ideolojik takıntı”yla ODTÜ'nün burs mülakatında tanıştı. ODTÜ yönetimi, “Sen, ilkokulu köyde, liseyi Anadolu'da sıradan bir okulda okumuş bir köylü çocuğu olarak burayı kazanamazsın. Arkanda cemaatler olmalı. Sana, istediğin bursu sana burayı kazandıran cemaatler versin” diyerek Çalık’ın yurt ve yemek bursu başvurusunu reddetti. ODTÜ'den para değil, kalacak yer ve yemek bursu isteyen Hasan Çalık, çareyi özel ders vermekte ve garsonluk yapmakta buldu. 

KARDEŞİ DE KANSERE YENİK DÜŞTÜ

Hazırlık dahil dördüncü sınıfa kadar hem çalışıp hem okuyan Hasan Çalık'ın hayatı, kardeşi Emre'nin lenf kanserine yakalanmasıyla birlikte alt üst oldu. Kardeşini tedavi sürecinde yalnız bırakamayan Hasan Çalık, kazandığı üç kuruşu hastanelerde harcadı. Dördüncü sınıfa başladığı dönemde okul kaydını yenileyemeyen Hasan Çalık, 700 YTL okul harcını ödeyemediği için 2006'da okuldan atıldı. Kardeşinin sağlığı için ODTÜ'yü geri plana iten Hasan Çalık, çok geçmeden kardeşini de kaybetti. 

BAKANI DUYGULANDIRAN HİKAYE

Uzun süredir öğrenci affı için mücadele veren gençler, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e beklentilerini ve durumlarını anlatırken, ODTÜ'lü Hasan'ın hikayesini de aktardı. Anlatılanlardan etkilenen Bakan Çelik, “Hasan'la ben de tanışmak isterim” dedi. Geçen hafta bakanlıktaki makamında Hasan'a çay ısmarlayan Bakan Hüseyin Çelik, onun hikayesini ve okuldan atılış sürecini birinci ağızdan dinledi. Hasan Çalık, kendisi gibi üniversiteyi inşaatlarda boyacılık yaparak okuyan Bakan Çelik'e, dar gelirli bir çiftçinin çocuğu olarak geldiği Ankara'da kaybettiklerini anlattıktan sonra af konusunu sordu. Çalık, “Çok değil iki ay ders çalışsam yine ÖSS'de derece yapar, tekrar istediğim bölüme girerim. Ama hem benim yıllarıma hem de devletin kaynaklarına yazık olacak” dedi. Hüseyin Çelik de, Hasan Çalık’a, “Çıkacak ama bu yaz değil; Parlamento ve siyaset gündemi çok yoğun, biraz sabredin” dedi.

habervaktim.com



Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,464 µs