En Sıcak Konular

Aygün'ün Koç gibi 'abi'si

18 Temmuz 2008 15:08 tsi
Aygün'ün Koç gibi 'abi'si Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Aygün’ü dün ziyaret etti. Aygün, ziyaret esnasında Koç'a hitaben öyle bir kelime kullandı ki, akıllara gene 'O abi kim?' sorusu geldi..

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ergenekon sanığı Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’e dün sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Programında olmamasına rağmen yapılan ziyaret kadar, ziyaret esnasında Aygün'ün kullandığı bir kelime günlerdir kamuoyunda tartışılan bir konuyu da tekrar gündeme getirdi.

TELEFONDAKİ O ABİ KİM?

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç, holdingin Ankara’daki yöneticileriyle birlikte dün ATO Başkanı Aygün’ü ziyaret etti. Ziyarette Koç ve beraberindekiler Aygün’e geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Ziyaretin ardından ATO Başkanı Aygün, Mustafa Koç’u kapıya kadar uğurladı. İşte bu sırada Aygün Koç'a gayri ihtiyari "abi" diye hitap etti. Aygün'ün Mustafa Koç'a gayri ihtiyari 'abi' diye hitap etmesi, günlerdir kamuoyunda konuşulan ve sorgusu sırasında kendisine sorulan 'Telefondaki o abi kim?" sorusunu akıllara getirdi.

AYGÜN 1959, KOÇ 1960 DOĞUMLU

Burada dikkat çeken bir başka konu da Sinan Aygün’ün 1959, Mustafa Koç’un da 1960 doğumlu olması. Aygün’ün kendisinden küçük olmasına rağmen Koç’a ‘ağbi’ diye hitap etmesi gözleri Mustafa Koç’a çevirdi.

Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında "Terör örgütü üyesi olmak" ve "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan ATO Başkanı Sinan Aygün teknik takibe takılan telefon görüşmesinde "Abi" diye hitap ettiği kişiyi polisten de savcıdan da sakladı.

ISRARLA KİM OLDUĞUNU AÇIKLAMAMIŞTI?

Büyük Türkiye Lobi Kurucuları arasında yer aldığı ileri sürülen Aygün'ün teknik takibe 1 Mayıs 2008 tarihinde yaptığı bir görüşme takıldı. Bu görüşmede Aygün konuştuğu kişiye "abi" diye hitap etti. Gözaltına alınan Aygün'e sorgusunda önce polis "abi"nin kim olduğunu sordu. Ancak Aygün açıklamadı. Bunun üzerine çıkartıldığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, telefon konuşmasındaki "Abi"nin kimliğini sordu. Ancak Sinan Aygün hem poliste hem de savcılıkta "1 Mayıs 2008'de yaptığım görüşmede ağabey diye bahsettiğim kişiyi herhangi bir delil gizlemek kastı ile değil, devlet ile ilgili hassasiyetimden dolayı şu anda söylemek istemiyorum. Mahkeme hakimine özel olarak söyleyebilirim" cevabını vermişti.

Aygün, tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede de aynı sorununun yöneltilmesi üzerine "Devletin bekası için bunu söyleyemem. Kayıtlara geçmesini istemiyorum ama hakim bey isterseniz size özel olarak kulağınıza söyleyebilirim" demişti.

Tüm bunların ardından kamuoyu günlerce 'Abi kim' sorusuna cevap aramış ve çeşitli isimler ortaya atılmıştı. Tam da bu soruya cevap aranırken, Mustafa Koç'un sürpriz bir şekilde Aygün'ü ziyaret etmesi ve Aygün'ün ziyaret esnasında Koç'a 'abi' diye hitap etmesi, gözlerin Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Koç'a çevrilmesine neden oldu. 

Timeturk



Bu haber 1,029 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs