şok itiraflar | " /> şok itiraflar | "/>

En Sıcak Konular

İki gazeteciden şok itiraflar

18 Temmuz 2008 11:31 tsi
İki gazeteciden şok itiraflar Terör örgütü Ergenekon'un Ecevit'e yönelik darbe girişimlerini DSP yöneticilerinden sonra dönemin şahidi gazeteciler de doğruladı.

Önceki gün, DSP lideri Sezer, 2001-2002 döneminde Ana-Sol-M koalisyon hükümetinin başkanı Ecevit'e çekil baskıları yapıldığını anlatırken, "Bazı emekli generaller de temennisini bildirdi." dedi. Ecevit'in yakın koruması DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, 57. hükümeti devirme girişimlerini teyit ederek, "Olayın içinde işadamları ve medya da vardı." ifadesini kullandı. Dün de iki gazeteci Birgün'ün bahsettiği 'medya'nın o dönemde nasıl çalıştığını anlattı. Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, gazetelerin tek merkezden manşetler attığını hatırlatırken, Radikal'in Ankara Temsilcisi Murat Yetkin, generallerin düşüncelerini kendilerinden dinledikten sonra bunu Ecevit'e nasıl aktardıklarını yazdı.

Bugün Ergenekonculara kol kanat gerenlerin, dün Bülent Ecevit'i başbakanlıktan uzaklaştırmak için el ele verdiğini ifade eden Ergun Babahan, o tezgah içinde aktif komutanlar, emekli generaller ve iş dünyasının yanı sıra medyanın da bulunduğunu kaydetti. Medyanın o dönemde tek bir grubun denetimi altında bulunduğunu aktaran Babahan, şöyle devam etti: "Buna Sabah da dahildi. Tek merkezden aynı manşetler atılıyordu. Özel bir hastaneye yatırılan Bülent Ecevit'in sağlığı hakkında ipe sapa gelmez haberler manşet oluyordu. Rahşan Ecevit müdahale edip kocasını o hastaneden kaçırıp kurtarmasaydı, bir nevi darbeye tanıklık edecektik. Aynı aktörler, aynı suç ortakları bugün yine devrede." Medyanın, bugün de faili meçhul cinayetlerin sorumlularının peşine düşmek yerine, savcı avına çıktığını belirten Babahan, bunu 'ibretlik bir durum' olarak niteledi. Babahan, "Onlar, Dink'i maceraperest üç-beş gencin öldürdüğüne, Danıştay baskınını türbana kızan bir fanatiğin gerçekleştirdiğine inandırmak istiyor sizi. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar ise oraya kazayla düşmüş gibidir. Bunların hesabını soramazlar; çünkü boğazlarına kadar bu işlerin içindeler. Önce Ecevit'e neler yaptıklarını anlatsınlar, sonra bugünü ayrıca konuşuruz." değerlendirmesini yaptı.

Yetkin de, Ecevit'in başbakanlığı döneminde siyasete müdahale sayılacak bir zorlamaya tanık olduğunu anlattı. Yetkin, 2001'deki Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda yaşadıklarını şöyle yazdı: "Kuvvet komutanlarının da bulunduğu dört generalin arasındaydım. Mesaj netti: Ecevit niye birini işaret edip ülkenin önünü açmıyor? Sonra yine emekli bir orgeneral, bir grup işadamıyla konuştuklarını söyledi. Yerine düşündükleri kişi Hüsamettin Özkan'dı. Onunla konuşulmuş ve o da, 'Evecit'le geldim, Ecevit'le giderim.' demişti."

Yetkin, bu durumu haber yapmak için Ecevit'le paylaşmak istediklerini belirttikten sonra Özkan'la birlikte yaptıkları ziyareti aktardı: "Ecevit masanın başına, Özkan soluna, ben sağına oturduk. Özkan, 'Murat askerlerden bir haber almış, sizden görüş istiyor.' dedi. Duyduklarımı anlattım. Ben anlattıkça Ecevit artan bir endişeyle dinledi. 'Bunu söyleyenlerin rütbesi ne? Kor(general) ya da ikinci başkan düzeyinde mi?' diye sordu. Ben, 'Kuvvet komutanı düzeyinde, orgeneral' dedim... Ecevit ani bir hareketle Özkan'a döndü ve hayret içinde 'Öyle mi?' dedi. Özkan, 'Öyle efendim, size arz edemedim.' dedi. Hayatımın en sıkıntılı anlarından biriydi. Ecevit, "Yerimi neden bırakmam gerekiyormuş, başkası daha mı iyi yapacakmış?" diye sordu. Yanıtlayamadım. Konuşma bitti ve çıktım."

Zaman



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs