TSK'ya mesafe mi koyuyor? | " /> TSK'ya mesafe mi koyuyor? | "/>

En Sıcak Konular

Köşk TSK'ya mesafe mi koyuyor?

18 Temmuz 2008 11:15 tsi
Köşk TSK'ya mesafe mi koyuyor?
Cumhurbaşkanı Gül'ün Muhafız Alay Komutanlığının kuruluş yıldönümüne katılmaması, Ankara'da ' Köşk ile TSK arasında soğukluk mu var ?' polemiğine neden oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Harp Akademileri mezuniyet törenine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü törenlerine katılmaması Ankara’da “Köşk ile TSK arasında soğukluk mu var?” sorusunu gündeme getirdi.
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın kuruluşunun 88’inci yıldönümü bugün Çankaya’da düzenlenecek bir törenle kutlanacak. hurriyet.com.tr’nin haberine göre, törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılırken, Bodrum’da olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt katılmayacak. Orgeneral Büyükanıt, 1988’de tuğgeneralliğe terfi etmeden önce

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı görevini yürütmüştü. Orgeneral Büyükanıt, Mısır’da Piramitler’i ziyaret ederken de Muhafız Alayı şapkasını başına geçirmişti. Genelkurmay Başkanı, geçen yıl 18 Temmuz’da düzenlenen 87’nci kuruluş yıldönümü törenlerini 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le beraber izlemişti. Orgeneral Büyükanıt’ın yanı sıra kuvvet komutanları da bu törene katılmıştı. Törenlere bu yıl basın davet edilmedi. Törenlere Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra hangi kuvvet komutanlarının katılacağı belli olmadı.


Bu arada, ANKA'nın belirlemesine göre, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü töreni Cumhurbaşkanı Gül’ün bugün basına duyurduğu programda da yer almadı. Ayrıca, her yıl Muhafız Alayı’nın törenleri için basın akreditasyon işlemleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılıyordu. Bu yıl Genelkurmay Başkanlığı’nın böyle bir işlem yapmaması da dikkat çekti.

-GÜL DE HARP AKADEMİLERİ’NDE YOK-

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teamüllerin aksine İstanbul’daki Harp Akademileri Komutanlığı’nın 24 Temmuz’daki mezuniyet törenine katılmayacak.
Geleceğin kurmay subayları için düzenlenen törende geçmiş protokollerin aksine ilk kez Cumhurbaşkanı yer almayacak. Gül, aynı tarihte Bakü - Tiflis - Kars tren yolunun Türkiye ayağının temel atma töreni için Kars’ta olacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile komuta kademesinin tam kadro hazır bulunacağı törene TBMM Başkanı Toptan’ın da katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Toptan’ın katılmaması halinde birincilikle mezun olanlar diploma ve ödüllerini Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’ın elinden alacak.


Harp Akademileri Komutanlığı’ndaki mezuniyet törenlerine 10’uncu Cumhurbaşkanı Sezer, selefleri gibi eksiksiz katılmıştı. Geçen yılki törende TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de hazır bulunmuştu.

-KÖŞK-TSK ARASINDA SOĞUKLUK MU VAR?-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyütanıt’ın, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’nın kuruluş yıldönümü törenlerine, Cumhurbaşkanı Gül’ün de 24 Temmuz’daki Harp Akademileri mezuniyet törenine katılmaması yeni bir soruyu gündeme getirdi. Ergenekon soruşturması ile son günlerde Ankara’da ortaya atılan bir çok soru, üretilen senaryo ve spekülasyona bir yenisi da eklenmiş oldu. Ankara’da ortaya atılan soru şu: Çankaya Köşkü ile TSK arasında bir soğukluk mu var? Bu sorunun yanıtını kimse veremiyor ancak, Cumhurbaşkanı Gül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın bu tutumlarının, devletin en temel iki kurumu arasındaki bir soğukluğun bulunduğunu da güçlendirdiği yolunda görüşlerin ileri sürülmesine neden oluyor.

aktif haber



Bu haber 1,451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,284 µs