En Sıcak Konular

Teziç, Ergenekon'u savundu !

18 Temmuz 2008 11:09 tsi
Teziç, Ergenekon'u savundu ! Ses kaydı Youtube'ta yayınlandıktan sonra ortalıktan kaybolan eski YÖK Başkanı Teziç, yeniden ortaya çıktı. Teziç, Ergenekon operasyonunu değerlendirdi: Hukukun kendine özgü zarif uslubu vardır bunun bozulmaması lazım

Eski YÖK Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç, üstü kapalı Ergenekon soruşturmasını eleştirerek, rektörler askerlerle konuştu iddialarına açıklık getirdi.

2003 - 2007 yılları arasında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) başkanlığı yapan Prof.Dr. Teziç, kendisi gibi hukuk Profösörü olan arkadaşı Prof.Dr. Çetin Özek'in cenaze törenine katıldı.

"HUKUK YOLUYLA AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Cenaze töreninde soruları yanıtlayan Teziç, Ergenekon soruşturmasıyla ortaya çıkan hukuk tartışmalarına karşılık, "Hukuk tartışmalarının yoğunlaşması beni rahatsız etmiyor. Bu tartışmaların yoğunluğu hukuk konularında bir canlılıkta getirdi. Yer yer gerginlik yarattığı zamanlarda oluyor, ben bunların yine hukuk yoluyla aşılabileceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

TEZİÇ'TEN ÜSTÜ KAPALI ERGENEKON ELEŞTİRİSİ

Ergenekon soruşturması kapsamında bir çok önemli ismin gözaltına alındığının hatırlatılması üzerine de Teziç, "İstenmeyen müdahalelerle hukuki düzene yön vermek mümkün değil. Kullanılan uslubu garipsiyorum. Hukukun kendine özgü zarif uslubu vardır bunun bozulmaması lazım" dedi. İddinamenin mahkemeye verilmiş olması büyük bir rahatlama olduğunu söyleyen Teziç, "En azından yargıç önünde bu iddiaların değerlendirileceği bir sürece girdik" diye konuştu.

BENİM DÖNEMİMDE GİZLİ TOPLANTILAR OLMADI

YÖK Eski Başkanı Prof.Dr. Erdoğan Teziç'e darbe günlüklerinde yer alan ve bazı üniversite rektörlerinin askerlerle gizli görüşmeler yaptığı şeklindeki iddialar hatırlatıldı. Teziç bu iddialara, "Ben onlara şahit olmadım. Ben 2003'ün sonunda YÖK'te göreve başlamıştım. Benim dönemimde bu tür toplantıların olduğunu hatırlamıyorum. Olmadı zaten, olsaydı söylerdim zaten. Toplumun önemli yerlerinde görev yapan insanların maruz kaldığı durum da üzücü" yanıtını verdi.

samanyolu haber



Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs