En Sıcak Konular

Devlet Bahçeli neden suskun?

18 Temmuz 2008 10:35 tsi
Ergenekon'da herkes konuştu bir o sessiz kaldı! MHP lideri Bahçeli'nin bu derin sessizliği akıllarda soru işareti bıraktı..!

Ergenekon Soruşturması'nda mevcut iddianame, Ecevit Başbakanlığı'ndaki hükümete kadar uzandı; ancak kualisyonun büyük ortağı Devlet Bahçeli hala sessiz!

Bahçeli'nin 57. Hükümet'ten çekilme isteği ve erken genel seçim talebinde Ergenekon'un etkisi var mıydı?

Bahçeli'nin Kocayayla'da düzenlenen Türkmen Kurultayı'da açıkladığı bu karar, bir dönem "şeytan üçgeni olarak" bilinen üçgende yapılmasının herhangi bir amacı var mı? İşte Ankara, şimdi bu sorulara cevap arıyor!

Ergenekon Soruşturması'nda beklenen oldu ve örgütün faaliyetleri 1990'lı yıllara kadar uzandı. Yapılanması 1950'li yılların Özel Harp Dairesi'ne kadar ulaşan; JİTEM'inde karıştığı iddia edilen olaylarda örgüt, faili meçhul bir çok suikastin de sorumlusu olarak gösteriliyor.

Tutuklu paşalardan Veli Küçük'ün, faili meçhul bu cinayetlerin işlendiği Bursa-İstanbul-Kocaeli şeytan üçgeninin de görev yapması, örgütün suç dosyasının bir hayli kabarık olduğuna işaret ediyor.

TSK'da geniş çaplı istihbarat!
Ergenekon konusundaki iddialar bunlarla da sınırlı değil. Ankara'daki üst düzey emekli bir askeri yetkilinin İnternethaber'e yaptığı açıklamada Ergenekon ile ilgili Genel Kurmay Başkanlığı'nın bir kaç ay önce askeri savcılıklar aracılığıyla "kuvvetlerde" 28 Şubat döneminde benzerine rastlanan müthiş bir istihbarat çalışması başlattığını söyledi. Bu çalışmanın, askeri okullar dahil her kademeye kadar genişletildiğini belirten yetkili, kuvvetlere bağlı tüm birimlerde yürütülen ve elde edilen bu istihbaratların en ince ayrıntılara kadar savcılar tarafından irdelendiğini kaydetti.Öte yandan bu çalışmanın çok yakında sonuç vereceği belirtilirken, çalışma sonunda YAŞ öncesi önemli gelişmeler yaşanabileceğine işaret ediliyor.

 "Bahçeli neden suskun?"
Ergenekon tartışmalarında dikkat çeken bir diğer husus ise MHP lideri Bahçeli'nin sessizliği. Balgat'taki MHP üssünde gelişmeleri takip eden Bahçeli'nin kurmayları da suskun! 57. Hükümet döneminde milletvekilliği yapmış bir isme göre Bahçeli'nin bu sessizliğini çokta hayra alemet değil. O isim kendi ismini açıklanmasını istemese de önemli bir konunun altını çiziyor: Eğer, Ecevit'e bu yönde bir baskı yapılmışsa ki bu doğrudur bunu en iyi bilecek isim Bahçeli'dir. Bahçeli, 22 Temmuz seçimlerinde, 1999-2007 dönemin önemli bir ismini sürpriz biçimde MHP milletvekili yaptı. Bu kişi asker kökenli ve yaptığı görev itibariyle kilit bir isim! Ona dair bir kelime daha var ama onu burada söylersem sanırım tüm medya o ismin üstüne çullanır. Uzun lafın kısası Ergenekon'da o döneme ait doğru dürüst bir bilgi alınmak isteniyorsa en önce sayın Genel Başkan'ın konuşması gerekir... 

Gülerce'de Bahçeli'yi işaret etti!
Ecevit konusundaki hassasiyeti bilinen Zaman gazetesi yazarı ve Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen Hüseyin Gülerce'de üstü kapalı Bahçeli'yi işaret etti. Gülerce bugünkü köşe yazısında , yapılan çekil çağrısını Ecevit'in kendisine de anlattığını söyleyerek ayrıntıları şöyle aktardı;

"Siyasetçi ifadeleri.."
(...) Ergenekon iddianamesinde yer alan darbe girişiminin hangi boyutta olduğunu bilmiyoruz. Dava sürecinde mahkemede tanıklık edecek siyasetçi ve gazetecilerin ifadeleri, gerçeği tam olarak öğrenmemizi sağlayabilir. Şimdiden görünen o ki, bu Ergenekon davası, faili meçhul cinayetlerin aydınlanmasından tutun da, karanlıkta kalmış pek çok ilişkiyi açığa çıkaracaktır.

"Bahçeli'nin ayrılışını bende izah edemiyorum"
Bu çerçevede başbakanlığının son döneminde, Ecevit'e yönelik görevi bıraktırma operasyonu ayrı bir önem taşıyor. Zira Ecevit bu operasyona rağmen görevi bırakmayınca, ardından ne olduğunu hep birlikte hatırlayalım. Tam da hükümetin ekonomide içirdiği acı ilacın neticesi alınacakken, MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli hükümetten çekildiklerini açıklamıştı. Ecevit şaşkındı. Buna bir anlam verememişti. Hatta 3 Nisan 2005'teki Pazar Sohbeti'nde, "Aradan yıllar geçti, Sayın Bahçeli'nin neden öyle davrandığını şimdi izah edebiliyor musunuz?" diye sordum. Cevabı "Bugün de izah edemiyorum." oldu.

İnternet haber



Bu haber 732 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs