En Sıcak Konular

İsrail’de cenaze, Lübnan’da düğün

18 Temmuz 2008 09:55 tsi
İsrail ile Hizbullah arasındaki esir değişimi anlaşması uyarınca önceki gün cesedi İsrail’e teslim edilen asker Ehud Goldwasser ve Eldad Regev’in dün düzenlenen cenaze törenlerine binlerce kişi katıldı.

Ehud Goldwasser’in Nahariye’deki cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Goldwasser’in eşi Karnit tören boyunca ağladı.

Hizbullah tarafından 12 Temmuz 2006’da kaçırılan iki askerden biri olan Goldwasser’in cenazesi için binlerce kişi ülkenin çeşitli yerlerinden otobüslerle kuzeydeki Nahariye’ye geldi. Ölü teslim edilen askerin İsrail Bayrağı’na sarılı tabutu kendi birliğinden askerler tarafından askeri mezarlığa taşındı. Regev de, Hayfa’daki askeri mezarlığa törenle defnedildi.
Bu arada İsrail adli tıp kurumunun raporunda, Regev ile Goldwasser’in kaçırıldıkları 12 Temmuz 2006’da öldükleri saptandı. İnceleme sonucunda, Ehud Goldwasser’in içinde bulunduğu Hummer tipi askeri araca yönelik RPG saldırısında, arkadaşı Eldad Regev’in ise, aynı saldırıda vurulduğu ve belki de kaçmaya çalıştığı sırada başından kurşunla öldüğü anlaşıldı.
İsrail’in Lübnanlı 5 esiri serbest bırakması ise Beyrut’ta binlerce kişi tarafından kutlandı. Kalabalığa hitap eden Hizbullah lideri Şeyh Hasan Nasrallah, İsrail karşısında başka bir yenilgi olmayacağını söyledi. Serbest bırakılan esirlerden Samir Kantar da konuşmasında, İsrail’e karşı mücadeleye devam sözü verdi.    

İsrail’den tehdit mesajı
Öte yandan Lübnan İletişim Bakanı Gibran Bassil, İsrail’in yüzlerce Lübnanlı’ya telefon yoluyla tehdit mesajları gönderdiğini ileri sürdü.
Bassil, İsrail’le önceki gün yapılan takasın ardından dün gün boyunca yüzlerce Lübnanlı’nın çalan telefonlarını açtıklarında, “Bu, İsrail devletinin bir mesajıdır. Hizbullah’tan vazgeçin, yoksa 2006’da olduğu gibi başka bir savaş daha çıkacak!” mesajıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

İsrail’in serbest bıraktığı 5 Lübnanlı, dün askeri üniformalar içinde, Hizbullah komutanlarından İmad Mugniye’nin mezarını ziyaret etti.

milliyet



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs