1 numara | " /> 1 numara | "/>

En Sıcak Konular

Sabancı suikastinde azmettirici 1 numara

18 Temmuz 2008 09:52 tsi
Sabancı suikastinde azmettirici 1 numara Ergenekon’un tepe yöneticisinin Özdemir Sabancı suikastinin de azmettiricisi olduğu yolunda güçlü kanıtlar bulundu.

İDDİANAMESİ İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan Ergenekon terör örgütüne yönelik soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü öğrenildi. Örgütün çatısını oluşturan tepe yöneticilerin de büyük ölçüde ortaya çıkarıldığı ancak bu kişilerle ilgili somut maddi deliller arandığı ifade edildi. Bugüne kadar 6 büyük ‘dalga’ operasyon ve 13 ay süren soruşturmayla Ergenekon’un sivil toplum örgütü, siyasi parti, emekli askerler, akademisyenler, hukukçular ve medya bağlantıları büyük ölçüde deşifre edildi.

TEPE YÖNETİMİN ŞEMASI ÇIKARILDI
İSTANBUL Cumhuriyet Savcısı Zekeriye Öz ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen ‘Ergenekon’ soruşturmasında sona doğru yaklaşıldı. Edinilen bilgilere göre Ergenekon terör örgütünün üst düzey yönetimi 4 kişilik bir kuruldan oluşuyor. Bu üst düzey yönetim kurulunda 1 ve 2 numaralar büyük finansörler. 3 numara asker kökenli bir kişi, 4 numara ise halen tutuklu bulunan bir siyasi parti lideri. Üst düzey yönetim kurulu ile Ergenekon arasındaki ilişkiyi ise tutuklu orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon’un kurduğu iddia ediliyor.

BİR NUMARA BÜYÜK FİNANSÖR
SORUŞTURMAYI yürüten ekipler, örgütün tepe yöneticileriyle ilgili somut delillere ulaşmayı başardı. Ele geçirilen belgeler, ilişkiler ağı içerisinde Ergenekon’un ‘1 Numara’sının aynı zamanda Özdemir Sabancı cinayetinin azmettiricisi olduğu yönünde kanaat oluşturdu. Soruşturma ekibi, yapılanmasını deşifre ettiği bu profesyonel örgüt için daha güçlü fiziki deliller toplamaya çalışıyor. Ergenekon terör örgütü üyelerinin örgütü mali yönden güçlendirmek için, uyuşturucu, silah ve nükleer silah kaçakçılığı organize ediyor. Bu amaçla çok sayıda kişinin de öldürüldüğü belirtiliyor.

FİNANSÖRLERİN YEMEK FOTOĞRAFI
SORUŞTURMAYI yürüten ekipler, şimdi üst düzey bazı Ergenekon örgütü üyeleriyle birlikte bir yemek sırasında çekilmiş fotoğrafları bulunan bazı işadamlarını da belirledi. Polis elindeki bu fotoğrafla örgütün finansörlerini deşifre etmeye çalışıyor. Ergenekon terör örgütünün, polis içinde de yapılanmaya gidip gitmediği, gitti ise soruşturmayla ilgili köstebeklik yapan emniyet görevlisi olup olmadığı da araştırılıyor. Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün soruşturmanın sürdüğü yönündeki açıklamaları, yeni operasyonlar olabileceği şeklinde yorumlandı.

star



Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs