İBDA-C ile ittifak istemiş | " /> İBDA-C ile ittifak istemiş | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon, İBDA-C ile ittifak istemiş

18 Temmuz 2008 09:34 tsi
Ergenekon, İBDA-C ile ittifak istemiş  
Ergenekon terör örgütünün İBDA-C ile ittifak yapmak için 2003 yılında görüşmeler yaptığı ve bir dizi anlaşma teklif ettiği ortaya çıktı. Haftalık haber dergisi Aktüel'de ilginç bir röportaj yayımlandı.

İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu ile birlikte yargılanan ve terör örgütüne üye olmaktan 1999-2005 yılları arasında hüküm giyen Saadetin Ustaosmanoğlu verdiği röportajda Ergenekon mensuplarının kendilerine ittifak teklif ettiklerini açıkladı. "Ulusalcı-Kemalist taifenin Müslümanlara el atma meselesi 2003 yılında başladı." diyen Yeni Furkan Dergisi Yayın Yönetmeni, yapılan bir görüşmeyi şöyle anlattı: "Kendilerine Sultan Galiyevci diyen ulusalcı ekipten emekli bir binbaşı, arkadaşlarımızla bir görüşme yaptı ve şu tekliflerde bulundu: Vatansever Güçler Birliği adında bir oluşum düşünüyoruz, bu oluşum dergi ve dernek faaliyeti şeklinde tezahür edecek, ilk etapta üniversite gençliği etrafında çalışma yapacak, sonra büyük illerde dernekler açılacak, daha sonra da bütün illerde kuvayı milliye yapılanması gibi örgütleneceğiz. Bu hareket kitle gösterileri organize edip birtakım propagandif ve manipülatif işlerde bulunacak. Sokağa ve gençliğe hakim olmaya çalışacak..." Binbaşının kendilerine televizyon programları konusunda da yardımcı olabileceğini söylediğini aktaran Ustaosmanoğlu, çıkacak derginin dört-beş sayısını da bu ekibin finanse etme sözü verdiğini belirtiyor.

Gelen ekibin ne kadar samimi olduğunun ölçülmesi için binbaşıya etkin oldukları bir gazetede Salih Mirzabeyoğlu ile röportaj yaptırılması istenmiş. Fakat ittifak isteyen ekip şartların ağır olduğunu belirterek ayrılmış. Ulusalcı ekip bu arada boş durmamış. Ustaosmanoğlu, bu dönemde birçok İslamcı gruba gidildiğini; ancak kimlerle anlaşma sağlanıp sağlanmadığını ise bilmediğini söylüyor. "Tabii ki biz de Furkan dergisi olarak Nakşi bir cemaate (İsmailağa cemaati) mensubiyet içinde, İBDA'ya nispetini kurmuş bir kuruluşuz ve Ergenekon meselesini kesinlikle tasvip etmedik, etmiyoruz." diye konuşan Ustaosmanoğlu, İBDA çizgisindeki Baran dergisinin 'Ergenekon mücahitleri, silahlı mücahit kuvvetleri' şeklindeki yayınları için ise "Baran'ın bu çizgiye kayması tabii olarak kendilerini ilgilendirir." yorumunu yapıyor. Ustaosmanoğlu, ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıda gündeme gelen İBDA-C/El Kaide birlikteliği hakkında ise ilginç bir açıklama yaptı. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün darbe teşebbüsü var mıydı, yok muydu sorusuna verdiği cevabı hatırlatarak "Var da diyemem, yok da diyemem." diyen Ustaosmanoğlu, "Bırak İBDA-C/El birlikteliğini dünya konjonktüründe öyle bir duruma girdik ki, İslâm âleminin ücra köşesindeki bir Müslüman'la buradaki bir Müslüman'ın işbirliği yapmaması bizi şaşırtır." dedi.
 
zaman



Bu haber 451 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,373 µs