En Sıcak Konular

Ortak Akıl Hareketi Bursa mitingine hazır

18 Temmuz 2008 09:31 tsi
Demokrasi ve hukuk dışı müdahalelere karşı çıkmak için oluşturulan 'Kayıt yok, şart yok' sloganıyla yola çıkan Ortak Akıl Hareketi bir miting de 19 Temmuz'da Bursa'da düzenleyecek.

Kendilerini, Ortak Akıl Hareketi olarak isimlendiren bir oluşumun Gebze temsilcileri, halkı 19 Temmuz'da Bursa'da yapılacak mitinge davet etti. Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği'nde yapılan basın toplantısında konuşan Eğitim Bir Sen Gebze Temsilcisi ve Ortak Akıl Hareketi Gebze Tertip Komitesi Başkanı Lokman Yazıcı, Ortak Akıl'ın Türkiye'de yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak için kurulduğunu belirterek, “Biz Ortak Akıl Hareketi ile temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmek, toplum içindeki her türlü inanç, hayat tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebini diri ve canlı tutmayı amaçladık” dedi.
Demokrasi karşıtı hiç kimsenin başarılı olamayacağını savunan Yazıcı, milli iradeye dayanan yeni ve sivil bir anayasa yapılması gerektiğini söyledi. Yarın Bursa'da Famora Meydanı'nda büyük bir mitinge hazırlandıklarını ve herkesi oraya beklediklerini ifade eden Yazıcı, “Hakkın hak sahibine verildiği bir sistemin tecelli ettiği demokratik bir sistem için yüz binleri Bursa'ya bekli-yoruz” dedi. 19 Temmuz'da Bursa'da yapılacak miting için Gebze, Çayırova, Dilovası ve Darıca'dan otobüsler kaldırılacağı belirtildi. Toplantıya Birlik Haber Sen Kocaeli Temsilcisi Abbas Akdeniz, Sağlık Sen Gebze Temsilcisi Yaşar Güngör, Hizmet İş Darıca Temsilcisi Sadrettin Alakuş ve çok sayıda üye katıldı.

yeni şafak



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,297 µs