En Sıcak Konular

'Darbeci' girdiler 'demokrat' çıktılar

18 Temmuz 2008 09:03 tsi
'Darbeci' girdiler 'demokrat' çıktılar Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan isimler, salıverilmelerinin ardından önceki davranışlarının aksine demokrasi yanlısı konuşmalar yapıyor.

Bunun en son örneğini silahlı örgüt kurmak ve darbe teşebbüsü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen, sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ortaya koydu. Kamuoyunda Sarıkız ve Ayışığı'nın ardından Eldiven olarak ortaya çıkan üçüncü darbe hazırlığında adı geçen Sinan Aygün, halkı sokağa dökmek için çalışmalar yaptığını kabul etmişti. İfadesinde ATO üyelerinin, yaşanmakta olan ekonomik durgunluğun etkisiyle son 6 aydır yoğun tepki vermeye başladıklarını belirten Aygün, "Protesto ve yürüyüş isteklerini ilettiler. Taleplerin ciddiye alınmasını sağlamak için halkın sokağa dökülmesini istedim. Buradaki halktan kastım, doğal olarak ilişkide olduğum esnaf kesimidir." iddiasını dile getirmişti. Halkı silahlı isyana tahrik etmekten yargılanacak olan Aygün, çıkışının ardından yaptığı konuşmalarda demokrasi çağrısında bulundu. Darbe ve darbeciliğin lügatinde bulunmadığını vurgulayan ATO Başkanı, "Ben demokrasinin ülkemiz için tek seçenek olduğuna inanıyorum." dedi.

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardından Sinan Aygün benzeri hukuk ve demokrasi çağrısında bulunmuştu. Serbest kaldıktan sonraki ilk yazısında 'Hukuk büyüktür' diyen Balbay'ın, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında her yerde aranan eski Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Dairesi Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün odasında gizli görüntüleri ortaya çıkmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı karargâhında 2003 yılında gerçekleşen görüşme hakkında Balbay, "Jandarma İstihbaratı'nın başı olan Levent Ersöz ile birçok kez görüştüğüm doğru. Görüntülerde yer alan görüşmede Levent Ersöz ile memleket konularını konuştuk. Kaygılı olan komutan 'Bu medya erken teslim oldu.' dedi. Gizli çekim yapılmış. Bu görüntüler nasıl çekildi diye düşündüm, sonra orada Şener Eruygur'un arşivinden alındığı sonucuna vardım." ifadelerini kullanmıştı. Köşe yazısında AK Parti'yle ilgili kapatma davası geciktiği için savcıyı tehdit ederek hizaya çeken Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk ise gözaltı süresinin bitiminde hükümete uzlaşı çağrısında bulunmuştu.

zaman



Bu haber 263 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs