endişesi | " /> endişesi | "/>

En Sıcak Konular

Bakan'ın gençliğe dair endişesi

17 Temmuz 2008 22:42 tsi
Bakan'ın gençliğe dair endişesi Milli Eğitim Bakanı Çelik, gençlikten yana taşıdığı ciddi bir endişeyi dile getirdi. Çelik'e göre gençlik küreselleşmenin farkında olmalı; ama bunun önünde gençliğe empoze edilen "bazı" düşünce ve propagandalar engel oluşturuyor...

 Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'deki en büyük tehditlerden birisinin, liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru iten zihniyet olduğunu'' ifade ederek, ''(Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım) diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik. Türkiye'yi içe kapanmaya teşvik edenler, gençliğe maalesef bunu pompalıyorlar'' dedi.

Çelik, Kolej Mezunları Derneğinin TOBB ETÜ'de düzenlediği ''Türkiye'de ve Dünyada Geçmişten Geleceğe Küreselleşme ve Bu Süreçte Gençliğin Yeri ve Anlamı'' konulu foruma katıldı.

Bakan Çelik burada yaptığı konuşmada, sivil toplumun, insanların ''ben de varım'' demesi olduğunu ifade etti.

''Küreselleşmenin, globalleşme olarak gündeme geldiğini'' belirten Çelik, ''kitle iletişim araçları sayesinde dünya bir köy haline geldi'' dedi.

''Küreselleşme ile emperyalizmin özdeş olarak ifade edilen kavramlar olduğunu'' anlatan Çelik, ''Haklının kuvvetli olduğu bir dünya yok. Askeri olarak, ekonomik olarak kuvvetli değilseniz, siz haklı değilsiniz. Ayakta durmak istiyorsanız, güçlü olmak zorundasınız'' diye konuştu.

Küreselleşmenin görmezlikten gelinemeyeceğini vurgulayan Çelik, küresel aktörlerin başında uluslararası firmaların geldiğini söyledi.

''Türkiye'deki en büyük tehditlerden birisinin liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru iten zihniyet'' olduğunu kaydeden Çelik, ''(Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım) diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik. Türkiye'yi içe kapanmaya teşvik edenler, gençliğe maalesef bunu pompalıyorlar'' dedi.

Türkiye'nin ''bir yol ayrımında'' olduğunu ifade eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz ya ulusalcı fukaralık ve içe kapanmayı tercih edeceğiz ya da ulusal zenginliğin ve açılımın yanında olacağız. Türkiye'yi kendi içinde hapsetmeye çalışırsak, Türkiye eski demir perde ülkeleri gibi kendi içine kapanır ve Türkiye'ye yazık olur. Burada esas dinamik unsur, Türkiye'yi geleceğe hazırlayacak olan gençlerdir. Gençler bunun farkında olmak zorundadır.''

Hukukun üstünlüğünün, demokrasinin ve piyasa ekonomisinin yükselen değerler arasında olduğunu belirten Çelik, bu değerleri çok iyi anlamak ve ona göre hareket etmenin önemine dikkati çekti.

''Yozlaşmadan uzlaşmayı öğrenmenin'' önemini belirten Çelik, yozlaşmadan medeni dünyayla uzlaşılması gerektiğini söyledi.

Genç nüfusun Türkiye için büyük avantaj olduğunu ifade eden Çelik, ''Gençlik dünyayı çok iyi anlayacak, antenleri dünyaya açık olacak'' dedi.

haber7



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,589 µs