En Sıcak Konular

'ODTÜ Başbakan'dan af istesin'

17 Temmuz 2008 18:57 tsi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün binalarının imar durumunu hatırlatarak çözüm için üniversite yönetimine tavsiyede bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün yıkılmasını kesinlikle istemediğini belirterek, "ODTÜ yönetiminin hükümete müracaat ederek, 'bizim için imar affı çıkarın' demesi gerekir. Biz büyükşehir olarak yıkma taraftarı değiliz" dedi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise, Gökçek'in sözlerine yanıt olarak, "Hukukçularımızla görüşüp gerekirse Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a imar affının çıkması için girişimde bulunuruz" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kampüsü'nde bulunan 45 ruhsatsız binaya toplam 1 milyon 800 bin YTL'lik ceza kesmesinin ardından tartışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Dikmen'deki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'ye ceza kesilen yerleri kesinlikle yıkmak istemediklerini söyledi.

Gökçek, 1983 yılında Ankara Şehir İmar Müdürlüğü tarafından ODTÜ'ye plan yapılması için ikazda bulunulduğunu belirterek, ODTÜ'nün Çankaya
Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden izin almadan kaçak yapı yaptığını öne sürdü. Gökçek, "ODTÜ gibi hukuk adamlarının yoğun olduğu üniversitelerde yıllardan beri kaçak bina korkusuzca yapılmıştır. ODTÜ hamasi sözlerle yıkım kararına karşı çıkmasın, yaptığı kaçak binaları ortaya çıkarsın" dedi.

Gökçek, bazı basın yayın organlarında çıkan ODTÜ rektörünün Ankara'da suyla ilgili açıklamasının ardından bu kararın alındığı haberleriyle ilgili olarak, "Büyükşehir Belediyesi olarak, ODTÜ'nün plansızlığı konusunda 19 Mart 2008 tarihinde Çankaya Belediyesi ve ODTÜ'ye doküman gönderdik. ODTÜ yazılarımıza cevap vermedi. Yasal işlem yapılması için Çankaya Belediyesi'ne yazı yazdık. Belediye encümeni 45 inşaata yazı yazdı. Ankara Büyükşehir Belediyesi keyfi bir karar almadı. İlk yazışmamız 5 ay önce oldu.
Rektör Akbulut 1.5 ay önce suda arsenik olduğunu açıkladı. Arsenik olayından sonra bir karar almadık" diye konuştu.

Yıkım olmaması için ODTÜ'nün TBMM'den özel çıkarılacak imar affı yasasıyla olayın kapanacağını söyleyen Gökçek, "ODTÜ'nün hükümete müracaat ederek, 'Bizim için imar affı çıkarın' demesi gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi hemen planı yapsın. Bir çaba içinde bulunmazsa suç işlemiş olacaktır. Kaçak yapı yapan kim varsa belediyeye şikayet edilmesi halinde işlem uygulayacağız. Yıkmak gibi bir niyetimiz yok. İmar yasasını yok sayan ODTÜ bu konuyu izah etsin" dedi.

Bir gazetecinin Çankaya Belediye Başkanı'nın, "Melih Gökçek budalalık yapıyor" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Gökçek, "Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz bu sözü ile seviyesini ortaya koyuyor. Kendisine ceza davası açacağız. Terbiye dışı ifadeler için aynı seviyeye düşmem. Çankaya Belediyesi ODTÜ ile ilgili bir plan yapsa bile meşru değil.

 Ankara'da gecekondu semtlerinde hiçbir yerde gecekondu yapılmıyor. Çankaya Belediyesi Mühye köyünde kaçak yapılaşmaya göz yumuyor. Kaçak yapılarla mücadele
etme yetkisi ilçe belediyelerine aittir. ODTÜ bilirkişileri kaçak inşaat yapılmasına göz yumuyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi imar planı yaparak mevcut binalara imar yapamaz. Bundan sonraki yapılacak binalara imar yapabilir" şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin "Daha önce niçin bu uygulamayı gerçekleştirmediniz?" şeklindeki sorusu üzerine Gökçek, yeni çıkan kanundan dolayı kaynaklandığını belirterek, 2 yıl önce çıkarılan kanunun Büyükşehir Belediyesi'ne yetki verdiğini söyledi.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise yaptığı açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in olumlu davranışından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Sayın Gökçek'in bu açıklamalarını doğru bir davranış olduğunu gözlemliyoruz. ODTÜ'deki hukukçularımızla görüşüp, Başbakan Erdoğan'a çıkarak imar affı girişiminde bulunuruz. Her iki kurumda olumlu davranıyor" dedi.

iha



Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,848 µs