En Sıcak Konular

Bu haber kuyruklu yalan!

17 Temmuz 2008 16:26 tsi
Bu haber kuyruklu yalan! Hürriyet gazetesi, sürmanşetten verdiği haberde ATO Başkanı Aygün'ün , Mayıs 2008’de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’a hükümetin mesajını ilettiğini ve telefonla görüştüğü ve "Abi" dediği kişiye de bu bilgiyi aktardığını

Aygün, hakkında "aracı" olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı. İşte Aygün'ün yalanladığı o haber;
Ergenekon sanıklarından ATO Başkanı Sinan Aygün, asker ile hükümet arasında "arabuculuk" yaptığı haberini yalanladı. Aygün haberde iddia edildiği gibi herhangi bir görüşme veya arabuculuk yapmadığını söyledi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bugün günlük gazetelerin birinde yer alan ''Hükümetten askere mesaj götürmüş'' başlıklı haberle ilgili, ''Aracılık yapmadım, herhangi bir misyon da yüklenmedim'' dedi. 
 
Aygün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile asker arasında mesaj getirip götürme gibi bir misyonu konumu gereği üstlenmediğini, üstlenmeyeceğini, aracılık dahil devletin üst kademesinde açık bilgi akışının herhangi bir noktasında olmadığını söyledi.

Sinan Aygün, bu kapsamda herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak, soruşturma kapsamında bugüne kadar bir yorum yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını kaydetti.

internethaber

Milliyet Hürriyet'i haberde tanımadı

Aynı gruba bağlı olan iki gazetenin arasına yalanlanan haber girdi. Sinan Aygün'ün Hürriyet'i yalanladığı bildiriyi yayınlayan Milliyet'in üslubu dikkatlerden kaçmadı.      Milliyet Gazetesi, haberi yalanlanan Hürriyet'i günlük gazetelerden biri diye tanımladı.

Aydın Doğan Medya Grubu'na bağlı olan iki büyük gazete Hürriyet ve Milliyet'in arasında yalan haber girdi. Hürriyet'in, Sinan Aygün'ün asker ve hükümet arasında aracılık yaptığına ilişkin bugün sürmanşeten verdiği haber yalanlanınca, grubun kardeş gazetesi Milliyet, yalanlamada Hürriyet için 'bugün günlük gazetelerin birinde yer alan' tabirini kullandı.

Milliyet, Sinan Aygün'ün Hürriyet'i yalanladığı haberi başka bir haberin içinde şöyle verdi: "Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, bugün günlük gazetelerin birinde yer alan "Hükümetten askere  mesaj götürmüş" başlıklı haberle ilgili, "Aracılık yapmadım, herhangi bir misyon da yüklenmedim" dedi.  Aygün yaptığı yazılı açıklamada, hükümet ile asker arasında mesaj getirip götürme gibi bir misyonu konumu gereği üstlenmediğini, üstlenmeyeceğini, aracılık dahil devletin üst kademesinde açık bilgi  kışının herhangi bir noktasında olmadığını söyledi. Sinan Aygün, bu kapsamda herhangi bir görüşme yapmadığını vurgulayarak, soruşturma kapsamında bugüne kadar bir yorum yapmadığını ve bundan sonra da yapmayacağını kaydetti."

haber7.com



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,552 µs