En Sıcak Konular

Stratejik ortak ABD'den mesaj var

17 Temmuz 2008 13:49 tsi
Stratejik ortak ABD'den mesaj var Başbakan Erdoğan, Başkan Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'i kabul etti. Kabulde stratejik işbirliği konusunda sıcak mesajlar geldi.

ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Türkiye ile ABD'nin terörizmle mücadelede birlikte çalıştığını kaydederek, ABD'nin, Türkiye ile Irak'ta ve "ortak terörist düşman" PKK'ya karşı işbirliğine devam edeceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edilen Hadley, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Amerikalı yetkili sözlerine Türkiye'de yeniden bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. Hadley, ABD hükümetinin 9 Temmuz'da ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğundaki saldırıda Başkonsolosluğu koruyan Türk hükümetine müteşekkir olduğunu belirterek, aynı zamanda ABD hükümeti adına saldırıda hayatını kaybeden cesur polislerin ailelerine başsağlığı diledi.

21. yüzyılın zorluklarıyla mücadele ederken, ABD'nin yakın dostu ve müttefiki olarak Türkiye'nin güçlü ve stratejik ortaklığından müteşekkir olduklarını kaydeden Hadley, bu zorluklardan en önemlisinin terörizmle mücadele olduğunu bildirdi.

Hadley, "Ülkelerimiz terörizmle mücadelede birlikte çalışmaktadır. ABD, Türkiye ile Irak'ta ve ortak terörist düşmanımız olan PKK'ya karşı mücadelede işbirliğini sürdürecektir" diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda bazı demokratik ve siyasi reformların yanı sıra serbest piyasayla ilgili önemli reformlar yaptığını belirten Hadley, bunların Türkiye için çok önemli olduğunu ve ABD'nin bu reform çabalarının devam etmesi gerektiğine inandığını söyledi.

Stephen Hadley, reform çabalarının Türk halkı tarafından desteklenmesinin Türkiye'yi daha güçlü ve refah içinde yaşayan bir ülke haline getireceğini kaydederek, bu reformların ayrıca Türkiye'yi AB üyeliğine yakınlaştıracağını ve ABD'nin, Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklediğini vurguladı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Hadley, "ABD ve Türkiye'nin güçlü bir stratejik ortaklığı vardır ve ABD bu ortaklığı gelecekte de güçlendirmek ve sürdürmek istemektedir" dedi.

AA



Bu haber 426 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,520 µs