En Sıcak Konular

İstanbul'un yeni ilçelerine yönetici

17 Temmuz 2008 13:45 tsi
İstanbul'un yeni ilçeleri Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Sancaktepe, Arnavutköy ve Sultangazi'nin ilk yöneticileri atandı. İşte liste:

İstanbul Valiliği, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca kentte kurulan yeni ilçelerin idari yönden teşkilatlanması çalışmalarına başladı.


İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Kaymakamlığı'na Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu'nu, Başakşehir Kaymakamlığı'na Konya-Ereğli Kaymakamı Cevdet Can'ı, Çekmeköy Kaymakamlığı'na Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Arslan'ı, Beylikdüzü Kaymakamlığı'na Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş'ı, Esenyurt Kaymakamlığı'na Konya Vali Yardımcısı Halil Uyumaz'ı, Sancaktepe Kaymakamlığı'na Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan'ı, Arnavutköy Kaymakamlığı'na İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy'u, Sultangazi Kaymakamlığı'na Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Çelikkaya'yı atamasıyla başlayan süreçte, İstanbul Valiliği de ilçelerde nüfus, mal, tarım, tapu, özel idare, milli eğitim, emniyet müdürleri ve müftü görevlendirdi.


Yeni ilçelerin büyük çoğunluğu önceden jandarma bölgesinde olduğu için emniyet müdürleri, emniyet ile jandarma arasında yetki sınırlarının belirlenmesinden sonra atanmaya başladı. Bugüne kadar Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü ve Sultangazi ilçelerine emniyet müdürü atandı.

KAYMAKAMLIK BİNALARI

Arnavutköy Kaymakamlığı, şu anda Arnavutköy Belde Belediyesi'ne bağlı Aras şirketinin bir odasında faaliyet gösteriyor. Bolluca yolu üzerinde 5 katlı özel sektöre ait bir binanın, Arnavutköy Kaymakamlığı hizmet binası yapılması düşünülüyor.

Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nin bahçesinde özel idareye ait 5 katlı binada hizmet vermeye hazırlanan Ataşehir Kaymakamlığı'nın, binanın tahsisi için İl Özel İdare ile yazışmaları sürüyor.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda geçici olarak hizmet veren Başakşehir Kaymakamlığı, tadilatın tamamlanmasının ardından bu hafta sonunda 4 katlı İSMEK Binası'na geçecek.

Beylikdüzü Kaymakamlığı, belediyeye ait 3 katlı binada geçici olarak hizmet veriyor.

Çekmeköy Belediyesi'ne ait Yunus Emre Bilgi Evi'nde hizmet veren Çekmeköy Kaymakamlığı, önümüzdeki günlerde mülkiyeti özel şahsa ait 4 katlı bir binaya taşınacak.

Esenyurt Kaymakamlığı, belediyeye ait bir binada hizmet vermeye başladı.

Samandıra Belediyesi Kültür Merkezi'nde faaliyetlerine başlayan Sancaktepe Kaymakamlığı, tadilatın ardından belediyeye ait bir başka binada çalışmalarına devam edecek.

Sultangazi Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kiralanan şahsa ait 5 katlı bir binada hizmet veriyor.

147 YENİ KADRO DAĞITILDI

İlçelere kaymakam ve müdürlerinin atanmasına rağmen alt yapı çalışmaları tamamlanamadığı için birçok müdürlük henüz vatandaşa hizmet vermeye başlayamadı. Kaymakamlıklar, yaklaşık 1-2 ay içinde teknik alt yapı, personel gibi eksikliklerin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak.

İstanbul Valiliği'ne verilen 147 kadrodan 97'si nüfus müdürlüklerine, 50'si de başta yeni kurulan ilçeler olmak üzere 39 ilçe kaymakamlıklarına dağıtıldı.
Yetkililer, bu kadroların şu anda yeterli olmadığını, kapatılan belediyelerin personelinin de yeni kurulan kaymakamlıklara atanacağını belirttiler.

“KURUMLAR BİLGİLENDİRİLDİ”

İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, idari yönden yeni kurulan ilçelerin ilçe emniyet müdürlüğü dışında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmasının tamamlandığını ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Taşbaşı, resmi kayıt ve yazışmaların yeni kurulan kaymakamlıklar aracılığıyla yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 39 ilçe kaymakamlığı, kamu kurum ve kuruluşları, içişleri birimleri, valilik birimleri, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı, İl Seçim Kurulu Başkanlığı ile rektörlüklerin bilgilendirildiğini kaydetti.

BİNA SIKINTISI DA AŞILDI

Vali Yardımcısı Taşbaşı, belde belediye başkanlarının ilçe kaymakamlıklarının hükümet konağı olarak kullandıkları binaları kaymakamlıklara verme taahhüdünde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bunun üzerine binalara gidip baktığımızda bazı binaların hükümet konağı olarak kullanılmasının uygun olmadığını gördük. Bazılarının da kiralık ve uygun olmayan yerler olduğunu tespit ettik. Vatandaşın etkin bir şekilde hizmet alabilmesi için herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, nüfus yoğunluğunun olduğu yerlerde kaymakamlık binalarını oluşturduk. Bu nedenle önerilerin bir çoğunu değiştirmek zorunda kaldık. Sıkıntımız burada oldu.”

Yeni ilçelerin her biri için görevlendirilen vali yardımcısının kaymakamlık binalarını tespit ettiğini anlatan Taşbaşı, “Artık her kaymakamın binası var, her birine birer araç ve birer yazı işleri müdürü tahsis edildi. Göreve başladılar” dedi.

Taşbaşı, yeni kurulan belediyeler ile ayrıldıkları belediyeler arasındaki taşınır ve taşınmazlar ile alacak ve borçların paylaşımı konusunda Mahalli İdareler İl Müdürlüğü'nce bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bu arada, yeni kurulan Arnavutköy ilçesinin nüfusu 148 bin 219, Ataşehir ilçesinin 345 bin 588, Başakşehir ilçesinin 193 bin 750, Beylikdüzü ilçesinin 186 bin 789, Çekmeköy ilçesinin 135 bin 603, Esenyurt ilçesinin 335 bin 516, Sancaktepe İlçesinin 223 bin 755 ve Sultangazi ilçesinin nüfusu ise 436 bin 935 kişiden oluşuyor.

AA



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,641 µs