En Sıcak Konular

Perinçek'in unuttuğu birşey var

17 Temmuz 2008 13:42 tsi
Aydınlık Dergisi, vatanseverliği tekeline almış, Ergenekon Operasyonu'nu yapanları ve Taraf Gazetesi'ni hain ilan etmiş durumda ama....

Aydınlık Dergisi son zamanlarda bomba haberler yapan, Ergenekon'un ve Genelkurmay'ın üzerine giden Taraf Gazetesi'ne savaş ilan etti.

Doğu Perinçek'in lideri olduğu Aydınlık, Ahmet Altan'ın maaşına varana kadar Taraf'ın finans kaynağını yazdı. Dergi ayrıca Ahmet Altan ve Yasemin Çongar ile PKK kampında çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Ancak bu fotoğrafları yayınlayan Perinçek'in liderliğinde yürüyen ekip birşeyi unuttu: Liderlerinin 1991 yılında Bekaa Vadisi'nde Abdullah Öcalan'la güle oynaya güller alan, Mehmetçiğe kurşun sıkan elleri tek tek sıkarak selam verdiği, PKK bayrakları altında çektirdiği fotoğraflar.

Kendisini işçinin lideri sayan ve şu anda Ergenekon soruşturmasında tutuklu bulunan Perinçek aslında zamanında Kürdistan için bile onay vermişti.

İşte o sözler:

"Kürt sorununa çözüm demokratik, federal, emekçi cumhuriyetidir. Türk milliyetçisi ve piyasacı düzen partileri Kürt illerinde iflas etti... Kürt milleti kaderini tayin hakkına kayıtsız şartsız sahiptir. Eğer isterlerse ayrı bir devlet kurabilir. Emekçilerin çıkarı, tam hak eşitliği ve özgürlük temelinde, gönül birliği gerçekleştirmektedir. Kürt illerinde referandum yapılmalıdır. Referandumda ayrılığı savunanlar da özgürce propaganda yapabilmelidir..."

Taraf'ı PKK'yla vurmak isteyen Perinçek zamanında Abdullah Öcalan'a kendi emri altında iş yapmak teklifinde dahi bulundu. Bu iddia herhangi bir gazeteye yada dergiye ait değil bizzat Öcalan'a ait:

"Doğu Perinçek'in 1991 yılında kampımıza geldiği ve benimle görüşmeler yaptığı doğrudur. Doğu Perinçek bana 'siz bu şekilde muvaffak olamazsınız, benim siyasi yapılanmam içinde yer almanız daha doğru olur' şeklinde telkinlerde bulunuyordu.".

Fazla söze gerek yok ülkeyi karanlık ellerin kaderine bırakan ve halka çarşaf çarşaf kağıtlarla düşman göstermeye çalışanlar kendi yaptıklarını dahi unutuyor ya da unutmuş numarası yapıyor...

Sonsayfa.com



Bu haber 1,041 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,672 µs