En Sıcak Konular

Bush'un ulusal güvenlik danışmanı Erdoğan'la görüştü

17 Temmuz 2008 13:22 tsi
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, "ABD, ortak düşmanımız olan PKK ile mücadele konusunda da, Irak meselesi konusunda da Türkiye ile çalışmaya kararlıdır "dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley'i kabul etti.

Başbakanlık Merkez Binası'nda gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşme çıkışında Hadley, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Hadley, konuşmasına, 9 Temmuz tarihinde İstanbul'daki ABD başkonsolosluğuna yapılan saldırıda kendilerini korudukları için Türk Hükümeti'ne ABD Hükümeti'nin ne kadar müteşşekkir olduklarını ifade ederek başladı. Hadley, konsoloslukları korumak için hayatlarını yitiren cesur polislerin ailelerine de ABD Hükümeti tarafından başsağlığı dileklerini yineledi.

Hadley, 21. yüzyılın zorlukları ile mücadele ederken Türkiye'nin de yakın bir dost ve müttefik olarak güçlü bir stratejik ortak olarak katkıları için müteşekkir olduklarını belirterek, "Tabi ki bu zorlukların en önemlisi terörizmle olan mücadeledir. Terörizmle mücadele konusunda iki ülkemiz birleşmiştir ve birlikte çalışmaktadır. ABD, ortak düşmanımız olan PKK ile mücadele konusunda da, Irak meselesi konusunda da Türkiye ile çalışmaya kararlıdır "dedi.

Türkiye son yıllarda demokratik politika reformlarını yürüttüğünü ve son derece önemli reformlar yaptığını ifade eden Hadley, konuşmasına şöyle devam etti: "Aynı zamanda serbest piyasa ekonomisi konusunda birtakım reformlar yapmaktadır. Tüm bi reformlar Türkiye için çok önemlidir. ABD de bu reformların devam etmesine inanmaktadır. Bu reform çabaları Türk halkı tarafından da desteklenmektedir. Zira bu çabalar sayesinde Türkiye'nin daha güçlü ve refaha sahip bir ülke haline gelecektir. Aynı zamanda AB'ye üyelik sürecine daha yakın bir adım atmış olacaktır. ABD Türkiye'nin AB adaylık sürecini desteklemektedir. "diye konuştu.

ABD ve Türkiye'nin güçlü bir stratejik ortaklığı olduğunu ifade eden Hadley, "ABD, gelecekte de bu ortaklığı daha da güçlendirmek ve sürdürmek istemektedir."diye konuştu.
 



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs