En Sıcak Konular

Danıştay hakimi: Ergenekon’la bağ kurulabilir

17 Temmuz 2008 12:04 tsi
Danıştay hakimi: Ergenekon’la bağ kurulabilir Danıştay davasında karar veren hakim Orhan Karadeniz “o dönemde belge yoktu. Sonradan belgeler çıkmışsa Ergenekon davasıyla Danıştay saldırısı arasında bağ kurulabilir” dedi.

Danıştay saldırısı davasında, "Ergenekon ile bağı yok" diyerek şüpheliler hakkında karar veren dönemin Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı emekli Hákim Orhan Karadeniz, eleştiriler üzerine, ilginç bir açıklama yaptı. Hürriyet’ten Saygı Öztürk’ün haberine göre Karadeniz, Danıştay davasıyla ilgili kararı verişi sırasında, yaşananları şöyle anlattı:

"Basında, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan kişilerle, Danıştay saldırısını gerçekleştirenler arasında bağ olduğuna ilişkin haberler yayımlandı. Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı gönderip, Ergenekon şüphelileriyle, Danıştay saldırısını gerçekleştirdiği belirtilen kişiler arasında bir bağ olup olmadığını sordum. Ancak bu yazıma yaklaşık 3 ay yanıt verilmeyince ikinci bir yazı gönderdim. Bunun üzerine Ergenekon şüphelilerinin, Danıştay baskınını gerçekleştirenle bir ilişkilerinin olmadığını, aralarında bir bağ kurulamadığına ilişkin yazı geldi. Bu yazının yanı sıra, gönderilen kapsamlı bir dosyayı heyet olarak inceledik. O dosyaya göre de Danıştay baskınını gerçekleştirenlerle, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar arasında bir bağ kuracak delil bulamadık. Bunun üzerine kararımızı verdik.

Bizim kararımızı vermemizden sonra soruşturmayı yürüten savcılar yeni bir şeyler bulmuş olabilir. O yüzden, Ergenekon soruşturmasıyla Danıştay baskını arasında bağ kurulabilir. Zaten dava temyiz edildiği için Yargıtay’da. Henüz karar da verilmiş değil. Savcılık sonradan bağ kurmuşsa davasını açabilir. Nitekim biz de sanıkları beraat ettirmiş değiliz. Onların hakkında karar verilmesi, diğer sanıkları etkilemez."



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs