skandalı | " /> skandalı | "/>

En Sıcak Konular

Yeni bir Özden Örnek skandalı

17 Temmuz 2008 10:41 tsi
Yeni bir Özden Örnek skandalı Darbe Günlükleriyle gündemden düşmeyen emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnekin ismi yine, yeni bir skandalla gündemde.

Oramiral Örnek’in yönetmen oğlu Tolga Örnek’in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı ‘GELİBOLU’ adlı film bu sefer skandalın odağında.

TÜMAMİRAL KUTLUK VE ORAMİRAL ÖZDEN ÖRNEK BAĞI

Ancak şimdi ortaya Tolga Örnek’in filmiyle ilgili yeni skandal belgeler internet ortamında yayınlanıyor. Belgeler Dönemin Çanakkale Boğaz Komutanı Tüma. Ali Deniz Kutluk üzerinde yoğunlaşıyor.

BÜTÜN BELGELER İNTERNETTE

İddiaya göre, Tolga Örnek Gelibolu filmini çekerken, Tümamiral Ali Deniz Kutluk’la çok sıkı bir ilişkiye girdi. İşte ikilinin bu ilişkilerini belgeleyen tüm mail trafiği şuan internet ortamında yayınlanmış durumda.

Maillerden gönderilen karşılıklı bilgilere bakıldığında, Tolga Örnek filmini çekerken Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un emrindeki bütün devlet imkanlarından faydalandı.

Bunun karşılığında da Tümamiral Kutluk, hızlı bir terfi sürecine girdi. Bu süreçte Deniz Kuvvetleri’nin önce iki numarası sonra ise komutanı olan Oramiral Örnek’in bu hızlı terfide rolü olduğu iddia ediliyor.

KİMSE BÖYLE TERFİ EDEMEDİ

İnternet ortamından gelen belgelerde iddia edildiğine göre; Oramiral Örnek’in oğlundan hiçbir yardımı esirgemeyen Tümamiral Kutluk, bu performansı sayesinde Deniz Kuvvetleri tarihinde görülmeyen atamaların baş aktörü oldu.

Tüma Kutluk, şu ana kadar Çanakkale Boğaz Komutanlığı yapmış amirallerden hiç biri Ankara’ya atanmamışken, Deniz Kuvvetlerinin teamüllerine aykırı olarak bir yıl sonra 2004 Ağustos’un da DZKK Plan Prensipler Başkanı olarak atandı. Hatta bununla da kalınmamış ve yeni görevine atanalı sadece 4 ay geçmesine rağmen Belçika’da açılan yeni bir amiral kadrosuna tefrik edildi.


Belgelerde iddia edildiğine göre; Aslında Deniz Kuvvetlerinin geleneklerine aykırılık Tümamiral Kutluk için bir ilk değildi, çünkü Tümamiral Kutluk 2001 – 2003 yılları arasında Tuğamiral iken yaptığı Karadeniz Bölge Komutanlığı görevinden terfi ederek Tümamiral olan ve Çanakkale Boğaz Komutanlığına atanan şu ana kadarki tek kişiydi.


İKİ AİLENİN İLİŞKİLERİ VE MAİL TRAFİĞİ

İnternet ortamına konan belgelerde, Tümamiral Kutluk ile Tolga Örnek’in arasındaki mail trafiği sayfa sayfa yeralıyor. Maillerde sözkonusu belgeselin adeta fahri prodüktörü Tümamiral Kutluk olduğu ortaya çıkıyor. Zaten sözkonusu maillerden birinde Tolga Örnek’in şöyle dediği iddia ediliyor: ‘İsteklerimin sonsuz olduğunu biliyorum ama artık ben herkese sizin filmin fahri prodüktörü olduğunuzu söyledim’

Kutluk ve Örnek aileleri arasındaki “komin” ilişkiler

Ali Deniz Kutluk’un Tolga Örnek’le sıkı ilişkilerinin yanında, Tümamiral Kutluk’un kızı Nil Alev Kutluk da halen Oramiral Özden Örnek’in diğer oğlu Burak Örnek’in Huzur Mahallesi Oyak Sitesi’nde bulunan evinde kiracı çıktı. Bununla ilgili belgeler de internet ortamında yayınlanıyor.

ÇANAKKALE’YE ATAMA TESADÜF MÜ?

Tümamiral Kutluk’un Çanakkale’ye atanması ile Toga Örnek’in Çanakkale’de yapılan belgesel çekiminin aynı döneme denk gelmesinin tesadüf olup olmadığı da tartışma konusu.

Tümamiral Kutluk, film çekimi biter bitmez Ankara’ya atanması ve göreve başladıktan 4 ay sonra da sürpriz bir şekilde yurtdışına tefrik edilmesinin de tesadüf olmadığı iddialar arasında.

8 sütun



Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs