En Sıcak Konular

Obama'dan New Yorker'e tepki!

17 Temmuz 2008 10:26 tsi
Obama'dan New Yorker'e tepki! Amerika'da Demokrat Parti başkan adayı olan Barack Obama, New Yorker dergisinin son sayısının tartışmalı kapağı hakkına ilk kez konuştu.

Obama: Müslüman Amerikalılar aşağılandı  
 

CNN'de Larry King'in canlı yayın konuğu olan Obama, karikatürün kendisini çok rahatsız etmediğini; ancak Müslüman Amerikalıları aşağıladığını söyledi. "Ülke genelinde harika işler yapan harika Müslüman Amerikanlar var." diye konuşan Obama, "Bundan dolayı böylesi bir aşağılamada kullanılmak ya da hakkımda şüphe uyandırmak talihsiz. Amerikan görüşlerine uygun değil" dedi.

Obama, kendisi hakkındaki bazı dedikodulara güçlü karşılık vermekte ihmalkâr davrandığı şeklinde bir de özeleştiri yaptığı programda, "New Yorker'ın hiciv amacı taşıdığını biliyorum. Ancak bunu yapmada tamamıyla başarılı olduklarını sanmıyorum. Ancak bu sadece bir karikatür. Editoryal bir karar var. Anayasal ifade hürriyetimiz bunun için var." şeklinde konuştu. "Daha kötülerini de gördüm" şeklinde devam eden Obama, "başkanlık yarışına başladığından beri derisinin oldukça kalınlaştığını da" kaydetti.

Bu arada Obama'nın rakibi John McCain de karikatür hakkında ilk kez konuştu. "Tamamıyla münasebetsiz" diye yorumda bulunan McCain, "Samimiyetle söylüyorum, Obama ve kampanyasının incinmesini anlıyorum." dedi.

Cumhuriyetçi Parti'deki yarışta McCain'e rakip olan Arkansas eski Valisi Mike Huckabee de, New Yorker kapağına tepki gösteren isimlerden biri oldu. Fox News kanalından canlı yayın konuğu olan Huckabee, bu konudaki soruya, "Politik atmosferde buna bir derginin hicvi olarak bakamayız. Eğer, havaalanında yürürken, gazete bayiindeki derginin kapağını görürseniz bunun hicvini anlamazsınız. Görüntü hafızanızda kalır" dedi.

Huckabee, dergiyi okumayacak, derginin yayın anlayışını bilmeyen sadece başlıklara ve kapaklara bakan milyonlarca Amerikalı olduğunu ifade ederek, kapağın çok yanlış bir bilginin gerçekmiş gibi yayılmasına hizmet edeceğini kaydetti.

Öte yandan tartışmalı karikatür New Yorker dergisinin satışlarını patlattı. New York ve çevresinde gazete satışının ana şirketi olan Hudson Group sözcüsü Laura Samuels, "Ekmek peynir gibi satılıyor" diye anlattı. Derginin bu haftaki tiraj raporu henüz açıklanmadı.

"NATİONAL REVİEW MCCAİN'İ KAPAK YAPARSA"

Barack Obama'nın gizli Müslüman olduğu yönündeki dedikodular, bugüne kadar internette gayrı resmi ortamlarda kendine yer buldu. Medya yorumcuları, Obama hakkındaki bu yanlış iddiayı en güçlü şekilde Amerikan kamuoyunun gündemine sokanın, bu iddialarla mücadele etme amacındaki bir solcu entelektüel derginin olmasındaki ironiye dikkat çekiyor.

Ünlü karikatürist David Horsey de "bunun büyütülecek bir şey olmadığını savunan çevreleri eleştirmek için", politik yelpazede New Yorker'ın tam karşısında yer alana muhafazakar Atlantic Review dergisine hayali bir kapak çizerek, "Aynı şey McCain'e yapılsa yine hoş görülür mü?" sorusunu gündeme getirdi.

Farazi National Review kapağındaki karikatürde, "John McCain ve eşi Cindy McCain yer alıyor. Aşırı yaşlılığı sebebiyle tekerlekli sandalyede oturan ve "İran'ı bombala" şarkısı mırıldanan McCain'e eşi, "Yemin töreni için ayağa kalkabilmesi için kendi zindelik ilaçlarından veriyor". Odanın duvarında Dick Cheney resmi asılı ve şöminede Amerikan Anayasası yanarken görülüyor.
 
Cihan



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,451 µs