Şükür'e söylüyorum Ardıç sen anla! | " /> Şükür'e söylüyorum Ardıç sen anla! | "/>

En Sıcak Konular

Şükür'e söylüyorum Ardıç sen anla!

17 Temmuz 2008 09:49 tsi
Şükür'e söylüyorum Ardıç sen anla!
Dün köşesinden 'Kömürcü'yü niye kovdunuz?' diye soran Engin Ardıç'ın eleştirisine, Serdar Turgut, bugün 'dolaylı' yanıt verdi. Ardıç'ın artık emekli olması gerektiğini ima yoluyla savunan Serdar Turgut, yazarı Hakan Şükür teşbihi ile eleştirdi.

Serdar Turgut / Akşam

Biraz izan gerekiyor

Herkes kendisini yazar sanır, okuma yazması var ya, alfabeyi sökmüş ya, mektup yazmış ya veya e-mail atıyor ya... Gazeteye basılabilecek yazı da yazabileceğini sanmaya başlar kendisini.

Kendi meslek dalında başarılı olan insanlar bir gün gelir artık tatmin olmamaya başlayabilir. Çoğunluğu orta yaş krizi ile gelen ataklardır bunlar. Ve o kişiler, tamamen farklı bir meslekte de aynı başarıyı tekrarlayacaklarını sanır.

Bizim meslek dalında sıkça rastladığımız bir durumdur bu. Mesela hemen herkes kendisini yazar sanır. Okuma yazması var ya, alfabeyi sökmüş ya, mektup yazmış ya veya e-mail atıyor ya... Gazeteye basılabilecek yazı da yazabileceğini sanmaya başlar kendisini.

Yazıyı bırakın bir kenara, hemen herkes gazete üretme işini kolay görür. Ne olacak o haberi şuraya bunu da buraya koyarsın hem mekintoşlar da var, her şey tık tık pek kolay gelir bu insanlara. Onlar hem yazar hem de yazı işleri müdürüdürler. Kimse işimizin uzun yıllar deneyim sonunda öğrenilmiş oldukça zor bir iş olduğunu görmek istemez.

Kendi kendilerine yetmezler illa bize de bulaşacaklar.

Bütün bunlar Hakan Şükür ile ilgili son haberi okurken geldi. Anladığım kadarıyla kendisi futbolu bırakıp siyasete atılmaya hazırlanıyormuş, belediye başkanı olmak istiyormuş.

Kolay yapılabilir bir iş dalında çalışmak açısından politikacılar biz gazetecilerden daha şanssızdırlar.

Hemen herkesin siyaset hakkında bir fikri vardır maalesef ve hemen herkes-buna gazetecilerin bazıları da dahil-kendisini politikacı olacakmış gibi görür. Gazetecilerin politikacılarla ortak yanları ikisine de çok kolay küfür edilmesidir.

Hakan Şükür sahada iki alkış aldı diye politikaya atılmaya karar vermiş. Tabii o büyük insan olduğundan öyle işe temelden başlayıp parti teşkilatı içinde çalışıp yükselmek gibi bir derdi de yok. Başka mesleklerden atlayıp gazeteci olmak isteyen her insan, direkt yazar veya yayın yönetmeni olmak ister. Hiçbirisi stajyer muhabir olayım daha uygun olur demez.

Hata yapmak üzere olduğunu düşünmeme rağmen hakkını yemeyeyim belki de Hakan Şükür belediye başkanlığında çok başarılı da olabilir. Arnold Schwarzengger gibi bir ebleh Kaliforniya valisi olabildikten sonra hemen her şey mümkün tabii ki. Ama benim gönlüm adabıyla yana çekilmeyi bilen insanlardan yana. Kaliteli emeklilik yaşamak da çok önemlidir. Bazı insanların emekli olması insanlığa bir katkı bile sayılabilir bazen.



Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,202 µs