En Sıcak Konular

Zekeriya Beyaz'ı dinleyen bulundu

17 Temmuz 2008 09:43 tsi
Telefonunun dinlendiğini ve kendi numarasının başına '2' koyup arayarak kendisini dinleyen kişiyle konuştuğunu iddia eden İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'ın Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çav

Turizmci Kerim Çavuşoğlu, Zekeriya Beyaz'ın televizyonlara çıkmadan önce kendisini İlahiyat Profesörü olarak tanıtan birisinin aradığını ve neden telefonunu dinlediğini sorduğunu açıkladı.

Arayanın Zekeriya Beyaz olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Dinlenip dinlenmediğini öğrenmek için telefon numarasının başına 2 koyup arandığında operatör sadece ilk 7 numarayı kabul ediyor. Böyle olunca benim numaram düşmüş. Ben durumu anlatmaya çalıştım ama dinlemedi. Sadece neden kendisini dinlediğimi sordu. Daha sonra telefonda bağırıp çağırdı ve kapattı" diye konuştu.

Olayın yaşandığı tarihten sonra kendisini bu şekilde arayan binlerce kişi olduğunu söyleyen Kerim Çavuşoğlu, günde ortalama 300 kişinin aradığını kaydetti. Yaşanan durumun telefon numarasından kaynaklandığını belirten Çavuşoğlu, "Benimle aynı operatör numarasını kullanan ve telefon numaraları benim numaramın son iki hanesi ile başlayan herkes, telefonunun dinlenip dinlenmediğini öğrenmek için Zekeriya Beyaz'ın tekniğini kullanırsa ben çıkıyorum. Bu da toplam 99 bin 999 abone demek" şeklinde konuştu.

İNSANLAR PARANOYAK OLMUŞ
İnsanların dinlendiklerine ilişkin bir paranoya içinde olduğunu belirten Çavuşoğlu, arayan bazı kişilere durumu izah edebildiğini, bazılarının ise kendisini dinlemeden telefonu açar açmaz küfür edip kapattıklarını açıkladı. Yaşanan bu olay nedeniyle sıkıntı çektiğini sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, "Aramalar nedeniyle bazen telefonu kapatacak duruma geliyorum. Söz konusu numaram iş telefonum olduğu için hattımı da kapatamıyorum" dedi.

Konuyla ilgili Turkcell'i aradığını da sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, yetkililerin konuyu kabul ettiklerini ama yapacak bir şeyin olmadığını söylediklerini açıkladı.

milliyet



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,034 µs